SHOPPING! Barnkläder=)

hejsan bloggpeoples!

Idag har det inte hänt så mycket, förutom att jag har busat med Nellie och städat upp lite småplock.
Men senare bär det av till stan för att kolla lite barnkläder, både till Elina och Nellie! KUL
Bilder på mina fynd kommer alltså sen:)

Nu ska jag väcka min pluttis (Nellie) som sovit alldeles för länge. Hela två timmar! Oj oj då kommer det inte bli kul inatt, med tanke på att hon faktiskt ska sova en gång till i eftermiddag!:O

Vi hörs senare, tjillevippen!

kola vippen

Nu ska jag kola vippen!

njaa, kanske inte direkt då. Men sussa kudden! Sova, slagga, nana? SOVA Helt enkelt..
Men först måste jag bara äta något, så ja går ut o sätter mig hos Jimmy som kollar på Hell´s kithen.

GOD NATT!

angående inlägget om olyckan i dubbelsängen

Jag har ju inte skrivet om det ju!

För några dagar sedan sov  alla gott hos familjen Olofsson/Rosenquist. Men vid 3 hugget på natten smög sig en liten
krabat in i vårat sovrum som absolut inte ville sova själv. Hon smög upp och lade sig brevid pappa, som varsamt lade en arm om henne så båda gott kunde somna om. Krabaten lade sig olyckligtvis sig på kanten brevid pappa.  Alltså så här såg det ut: Elina låg på höger kanten, pappa och Nellie i mitten, och jag på vänster kanten.

Alltså så sov alla fyra i en
dubbelsäng, snacka om trångt! Men så har vi legat nu måånga nätter om ochvi kladdar flitigt ner varandra med svett om nätterna!

Efter att alla somnat om så hör man en DUNS, ingen dålig duns heller. Och kort där efter ett illvrål. Då hade Elina rullat ner från sängen och hon slog sig ganska rejält. Skriket ledde till att både lillasyster och en trött mamma vaknade.
Pappa tog med sig sin lilla krabat ut i köket för att granska de eventuella skador som uppstått. Det blev en bula i huvudet och lite rött märke på både ben och armar.

Därefter gick Jimmy in och lade både Elina och sig själv i hennes lilla säng, haha!
Där somnade dom gott.
Jag tröstade Nellie som var helt förskräckt som var tvungen att vakna upp mitt i ett illvrål som kom från ingenstans.
Vi somnade också om gott...

Hädanefter får inte Elina sova i vår säng, utan vi har sagt till henne att hon ska ropa på oss ifall hon vill något. Så kommer vi. Men så klart, vi är ju inga monster. Så om hon har mardrömmar eller så, och är otröstbar i sin egen säng, självklart får hon komma in till oss. Men då ska hon sova i mitten!

Jag lever! Tack och lov

Fick just en kommentar av Emma som skrev att hon började bli lite orolig eftersom jag inte skrivit något på typ 2 dagar.
haha, gulligt ju;)

Men jag kan lugna dig (och andra som läser) att, im still alive! Har bara haft så sjukt mycket att stå i de senaste dagarna.
Ni ska veta hur mycket jag längtat efter att skriva, grubbla och fundera, lufta hjärnan på lite tankar helt enkelt!
Ändring är på gång, och jag tar mig tid till att sitta här istället för att göra något jag inte gillar. Typ.. städa? Diska?

Här med tänker jag, Ida Rosenquist, ALDRIG mera göra någonting som JAG anser är tråkigt! Jag tänker sätta det roliga i första hand och strunta i resten till bättre tider tar tag i skiten!

För varför ska man göra sånt man inte tycker är kul? Varför ska man ödsla tid på saker som är helt oviktiga och som verkligen KAN vänta? Jag fattar inte att man gång, på gång... på gång... på gång... gör samma misstag?

Och nu måste jag förklara för er som kanske inte förstår riktigt. Jag menar inte att man ska strunta i saker som, städning (om det verkligen behövs) , laga mat, ta hand om mina barn, m.m! Utan saker som till exempel, städa ur skåp, gå på någon tråkig fest som man egentligen inte vill, hjälpa någon med nåt som man inte heller egentligen vill. jaa men ni fattar va?

Typ som jag, jag har hållt på och städat som en toka här i lägenheten i två dar. Men ändå ser det likadant ut när lill fisarna vaknar på mornarna och stökar ner. SÅ , varför ödsla tid på något som är så onödigt som att det ska vara helt perfekt här hemma (fast måste ändå säga att det är ganska så perfekt). Men vi har faktiskt 2 barn, och det är bättre att ta hand om dom och leka och pyssla och att det får vara lite stökigt, än att lägga ner sin själ i att städa och att ens barn blir  två helt sterila kids som varken törs vara kletiga eller smutsiga!

ojj, ojj. Det blev ett ganska konstigt inlägg det här. Jag kom in på saker jag inte ens visste att jag skulle skriva om. Ploppade upp nya saker hela tiden, och ganska rörigt blev det också, precis som min hjärna;)
Precis som jag. Men det får ni ta, och kanske till och med börja gilla. För jag kommer knappast att ändra ett 20 årigt beteende;)


MAMMAS SÖTNOSING NELLIE!!

MAMMAS CHARMTROLL ELINA!!


Olycka i dubbelsäng!

Nu säger jag god natt, för ikväll! Vi ses i morn, ska spela nu och sen sova!

Min princess Elina vaknade nyss och kom in hit. Jag lät henne sova på min sida eftersom hon redan kommit in två gånger ikväll och inte kunnat somna om i sin säng. Jag lägger in henne i sin säng när Nellie vaknar och vill komma och ligga brevid mig. För fyra pers i en dubbelsäng, naa de blir lite trångt.
Men så sov vi inatt och måånga nätter där till! Men de är slut på det nu, efter olyckan som hände häromdagen!
Det berättar jag om i morn!

Natti natti!

jag är BEROENDE!

Måste erkänna en ganska pinsam sak.. Jag brukar sitta och spela betapet på betapet.se. Och det är SÅ himla kul, jag
är faktiskt ganska duktig om jag får skryta lite;)

Det är inte bara det att jag är nörd i det spelet. Jag har varit Beroende av det också! JÄTTE BEROENDE! Blev helt galen på Jimmy om han inte lät mig spela det, var tvungen att spela det på dagen och allting. Hahaha, skumt va?

SÅ, nu tänkte jag att jag skulle sätta mig och spela lite betapet, ska inte bli beroende.


TACK (gud?)

Kan summera denna dag som UNDERBAR!
Vi har haft fullt upp hela dagen, som jag älskar! Det värsta jag vet är när dagen går och man känner att man inte gjort ett skit, varken med barn eller med hemmet. Men idag, har vi hittat på massvis med skojj!

Först gick Jimmy ut med barnen till parken, dom lekte ett bra tag. Sen åkte Jimmy och flickorna med Johan och sofie till kvantum och fikade och mös. Sen kom dom tillbaka och då stod jag i högsta hugg och gjorde chokladbollar, gott.
Sen tog vi chokladbollarna och satte barnen i dubbelvagnen. Nu bar det iväg mot farmor Liljana!
Där satte vi oss för att fika i lekparken, mycket trevligt. Elina lekte med barnen och Nellie inspekterade gräsmattan. 
Efter en stund kände vi att håren började resa sig på både armar och ben, mörka moln hade smygit sig på oss! (FY)
Det blev kyligt.. Och det var lika bra att ge sig iväg hemåt och börja med maten innan regnet hann ikapp oss!

Sagt och gjort, Jimmy började med maten. Potatismos och bacon. Tack för maten!

Medans Jimmy och Nellie lagade mat var Elina och jag ute och sprang! Haha, vi låg på gräsmattan och hade lite gymnastik. Folket här på midgård måste trott att vi (framför allt JAG) Var helt bäng! Vi lade oss ner och blåste bort sån där fjun ni vet från vissna maskrosor? När dom blivit alldeles gråa och det bara yr dun ifrån dom! Dom liknar gamla tanter och gubbar, med sitt gråa håriga rufs!;)
Efter det lade vi oss ner på rygg och sträckte benen bakåt mot huvudet så mycket vi kunde så vi nästan tippade över mot bakåt kullerbytta! Elina vann, för hon var vigast! Och vi gapskrattade heela tiden!:D

Sen gick vi och åkte lite rutschkana och sen öste regnet ner på oss! Då sprang vi som tokar och försökte fånga vattendroppar på tungan! Sen gick vi in för att äta, gott med mat efter ett långt gympapass;)
Men de slutar inte där ni! NEJ NEJ, efter maten var det dags för Mamma Ida att diska. Sen gjorde jag iordning ca 50 vattenballonger, klädde på barnen och gick ut! Där ute kastade vi ballongerna och hade skit skoj! vi försökte träffa lyktstolpen, men det gick inte såå bra. Och Nellie satt nöjt i sin vagn och kollade på oss tokstollar när vi sprang omkring som två yrande höns. Sen gick vi in, och då blev det kvällsmat+sova!



Dagen hade inte kunnat sluta bättre, en toppen dag/kväll! <3

Jag måste bara tacka han "där uppe" eller vem det nu är som bestämmer över oss på jorden. TACK, för att jag
fick en sådan fin familj med sådana fina flickor!<3

deckade stenhårt

Låg och kollade på "click" underbar film med Adam Sandler. Och självklart så somnar jag efter cirka 30 minuter, som alltid!

Åh det är såå tråkigt, för då ligger man där o sover gott medans Jimmy smyger iväg till datan och spelar (haha) Och så vaknar jag till slut när älskling säger "Nu lägger jag mig för att sova". DÅ blir jag dödspigg och ställer mig upp skit fort med uppspärrade ögon och säger "jag är inte ett dugg trött, jag ska inte sova!".
Vet ej varför men det blir som en liten panik artad situation och jag vill inte att han ska lägga sig förens jag tagit bort smink och borstat tänder.

Så nu är att klart, och jag sitter här. Dödspigg. Jimmy sover gott liksaså flickorna!
Men jag ska lägga mig snart jag också... Vet att jag lovade bilderna och det.. men ja är alldeles för trött nu.
Det får bli på morgonen i morn, aiight?;)

Om bilderna

Kameran laddas och snart ska jag ladda upp bilderna!=)
Jimmy ska spela lite wc3 och jag ska titta på stylista, hoppas de är bra!
Ses snart bloggers!

springa i regn!

Är det bästa som finns, om man blir svettig så blir man sval av regnet, så man blir helt enkelt inte så jätte svettig;) haah....

Det har jag och Elina gjort, kom in nyss! Helt dyngsura!
Nu blir det mat och sen ska vi ut igen med mormor!

Vi har varit och hälsat på farmor också, (jimmys mamma), det var trevligt, chokladbollar och saft stod på picknick bordet!

MAT, MAT!

barnen är borta

Jimmy kom in förut, och hade varit i lekparken. Jag tänkte att "jippi!!! nu kommer dom äntligen hem!"
Jag hade saknat dom otroligt mycket, och de var tråkigt och ensamt att sitta här och inte ha någonting att göra.

- Hej älskling! Vi drar igen, vi ska åka o fika med Johan och sofie

JAHO! KUL, inte... Jag fick inte plats i bilen heller, då blev ja lite sur, för ja hade ju väntat på dom, och längtat efter dom. Så åker dom igen, UTAN MIG! Men jag ska ju ta med mig mina älsklingar till stadsparken med Sandra sen ju, då får jag gosa och vara med dom så mycket ja bara vill!<3

Hm,, vad ska man hitta på? Finns det någon som har något bra tips kanske?
Funderar på att ställa mig och baka, men... nee... ush.. eller? Jo kanske då..

Bilder på tjejerna!

Jag har varit ganska dålig på att lägga upp bilder dom senaste dagarna. Men kameran har alltid laddats ur och jag har helt enkelt glömt att ladda den innan jag sätter mig vid bloggen!

Och just nu tänkte ja att det vore ett bra tillfälle att lägga in bilderna, eftersom Jimmy och barnen gick en sväng till lekparken. MEN, han har ju skötväskan med sig, och DÄR i ligger kameran! Så, bilderna kommer senare idag!=)

åååh neeej, inte magsjuka?!

Gud vilken bra film vi såg! Den slutade nästa nyss, en film på 6:an!

nu är jag dödstrött kan jag lova, Ska lägga mig och läsa vecko revyn (som alltid innan ja sover).
Jimmy sitter och pluggar (?!) , han var inte ett dugg trött sa han. Kan bero på att det visas en film med Jacki chan (stavas?) på tv nu;)

Flickorna sover gott, Nellie har bara vaknat en gång ikväll/natt, peppar, peppar! Hoppas hon sover ostört länge till, för nu ska jag sova! Ska bli redigt skönt.

Fasiken vad jag har ont i magen, bubblar och har sig... Tänk om det är magsjuka på väg? Nej ush, får vi inte hoppas. I så fall ber jag till han där uppe, att jag får skit istället för o spy! För de är min fobi, SPY!

Svammel, svammel... NU ska ja lägga mig! God natt alla nattugglor vi hörs i morn!

sockersjuka, here we come!

Skulle inte förvåna mig om ja kommer få, eller har det. Det har blivit alldeles för mycket läsk på sista tiden. Mitt nyttiga liv tog slut efter två veckor. Men ska börja igen på måndag;) haha

Nu ska jag bänka mig framför tv med honey! Läsk och choklad kommer också vara med. 
Fan, ja missade filmen "hundtricket" Som jag sett 400 gånger, men aldrig tröttnar på! 
Får se om det finns någon annan goding på tv då! 
hej svejs! 


BitterFittan Ida

Ibland så är jag faktiskt ganska otrevlig. Det händer ganska ofta. Något jag jobbar på, svär!
Ska berätta om en händelse igår kväll...

Igår kväll så festades det rätt hårt här i trappuppgången. Fjortisar som vanligt. Man hör klackar  som springer i trappen ca hundrafemtio gånger under en kväll. Och skrik och fniss och dom är bara så där allmänt jobbigt fjortisaktiga ni vet?

Sen när vi låg och mös med film i soffan så knackade det på vår altandörr. Vi bor alltså längst ner i ett hyreshus och har en uteplats. Det tog en stund att fatta vad det var, men sen bankade dom bokstavligen på fönstret mer och mer. Och min första tanke var " VÄCK INTE BARNEN!" Så vi sprang till dörren och öppnade.Vem stod där?
JO, en fjuttig liten fjortisbrud med en öl o handen och en dreglande illaluktande, sunkig kille brevid. Vår koversation:

- Kan du öppna porten elle? Min jacka ligger där uppe hos min polare och ja MÅSTE ha den!

HALLÅ? kan man bli mer dryg? Klockan var för helvete nästan halv 12 och tänk om vi hade sovit? VA?
Ingen respekt över huvud taget. Och så lät det som att det var helt normalt att stå och banka på andras fönster, Hon var helt självsäker och så där störigt barnslig.
Jimmy svarade:

- aa visst, vänta...

Jag var skit arg, för hon var så störig.

- NÄÄ! Det kan vi inte, vi SOVER faktiskt, det fattar du väl själv? Ni kan ju inte stå och banka här, vi har två barn som sover också! åhhh.. nötter alltså

Så gick jag in.. Men Jimmy skämdes nog lite, han stängde dörren och så gick han och öppnade åt fjantarna.
Bitterfittan varade i några minuter efter att dom försvunnit. Men sen försvann hon och då blev det lugnt igen hemma hos
oss=)




Jimmys överaskning...

Blev ingenting! FYYY Jimmy. Jag blev SÅ besviken när jag kom hem...

Men han sa att jag hade tagit en sak för honom, så han inte kunde göra det han hade planerat.
Okey tänkte ja, vad kan det vara.

Nyss gick han ut från ytterdörren och cyklade iväg. Han säger ju självklart alltid vart han går om han går ut, men de gjorde han inte nu! Och jag funderade och funderade vad de for i han. 
Sen kom han hem och hade köpt MASSA mys till ikväll, chips choklad och läsk och massa gott!
Åhh min sötis, TACK! <3 

Då hade jag alltså tagit med mig plånboken (som vi har gemensamt) till Sandra. Så han kunde ju inte köpa något när han inte hade några pengar. haha , så det kan bli!

Dock blev det ju inte lika mysigt nu, eftersom han hade tänkt tända ljus och dukat upp lite fint.. men men, det får bli en annan gång! Tack för tanken Sweetie;)

kämpa lilla tös, kämpa...

Vi var hos Sandra och hennes två tösa flickor idag. Trevligt=)
Nellie blev galen som vanligt när hon fick se lilla noomi (som är fyra månader). Hon ville ta, slita, nypa, peta, och ÄTA upp henne! Hon skrek av glädje och när hon inte fick allt detta ja nämnde så blev hon skit förbannad, haha. Precis så behandlar hon Elinas dockor. Hon kanske trodde de var en docka?

Nelia och Elina lekte jätte bra, lite tjafs och svaller-bytta-bing-bong beteenden var det ju, men de får man räkna med!
Noomi är så himla söt, men så pytteliten. Sandra nämnde att hon väger 5200 någonting, och är fyra månader! Inte mycket alltså....

Vi fikade och pratade skit. Sen var det dags att gå hem. Nelia sa en rolig sak när vi klädde på oss:

- Mamma? Ska ni till kuk-huset?

 Hon kan inte riktigt säga sjukhuset ännu...hihi
 
Kl var halv 8 när vi trippade ut. Riktigt skönt ute, solen lös och himelen var blå!
Sandra och jag gick en bit tillsammans, men skiljdes åt vid sjukan, då Noomi skulle in och få cellgifter.

Kämpa på, hoppas av hela mitt hjärta att du klarar detta, sötnosen.

doftar nybakad bröd

Åh luktar så gott, Jimmy har gjort källarfranska. Och doften tränger ju igenom näsan så man blir alldeles skit hungrig!
Jag och Elina ska ställa oss och laga mat, pasta och köttfärssås, ska bli kul och gott! =)

Efter maten ska jag och barnen gå till Sandra och hennes två små tjejer. Ska bli jätte roligt!
Bara det inte kommer en regnskur till, för då bryter jag ihop!

Jimmy stannar hemma, han har något fuffens för sig. Ve tinte vad men han sa att det märker jag när jag kommer hem.... ååh gilar inte överaskningar, jag bli så otålig. Jag vill veta NU, NU, NU!

Men jag får väl ge mig iväg fort så jag slipper tänka på det;)

NU blir det matlagning!!

fyra dyngsura tjejer på vift!

Är nästan precis hemkommen från willys. Det var uppehåll när vi gick och jag tänkte att vi lätt skulle hinna hem innan regnet forsade ner. Men ne då, Ida har ju alltid fel!

Vi skulle PRECIS gå hem och ut från affären.Då kom första skuren, och den höll i sig ett bra tag.
Elinas kompis Julia hade brotom hem så vi fick ge oss ut i skuren alla fall. Nellie satt skönt i vagnen och såg på oss tre som sprang för brinnande livet. Hon satt i vagnen och tittade på oss precis som vi var dumma i huvudet. Hon undrade nog varför vi sprang och tjoade och tjimmade, hon hade det ju så skönt i vagnen, utan regn och rusk=)

Hem kom vi alla fall, dyngsura. Men det var roligt alla fall, vi tävlade vem som kom hem först. Ett knep som funkar när Elina är trött och säger att hon inte orkar gå. Men DÅ minsann, då kan hon, för vem vill inte komma först;)

Det spökade precis!!!!!!!

HJÄLP! JAG HÖLL BOKSTAVLIGEN PÅ ATT SKITA NER MIG!

Jag satt här precis som vanligt  och så hör jag hur någon/något rycker i dörrhandtaget!!
OH MY GOD, jag springer ut för att kolla dörrhålet men INGEN där! vet ni vad det läskiga är? att det hände precis kl 12. åh måste lägga mig nu innan jah skiter ner mig på riktigt. Alla sover och ja har rysningar överallt. HJÄLP!


HATAR SÅNT HÄR!!!!!!!!!!!!

Ögonen blöder!!

Det svider kliar och sticks...Det bränner och jag ser suddigt...

Tröttheten har satt sina spår. Måste nog sova nu! Krypa ner hos mina baby som har värmt upp sängen så den är varm o gó!


Natti natti!

äppelpajs fik och bilder!

Nellie älskar hoppgungan!



Hon fick allt in snitsen ganska fort, hoppade jämnfota (heter de så)?



Hej då mamma, nu springer jag iväg! haha <3


Nej Jimmys bror är inte grek, han fular sig bara o har lagt sås på läpparna. Hans tjej sofie brevid=)


Ser det inte gott ut?


Miccan: "tar du kort på mig så nyper jag dig i rumpan" och mycket riktigt, AJJ!!
Miccan&Liam



Mormor och två väldigt trötta flickor. Modern min säger just på kortet " naaw, så tlötta ni äär" Därav minen;)



Madde var nere också, men har inget kort på henne, då hon bad mig ta bort det från kameran!

fika hos mormor (min mamma)

Lite bilder ifrån besöket hos mormor!


Nellie var törstig som tusan!


Och det var såklart Elinas egna bebis Mellie 2 också! (Nellie, men hon säger det med M!)


Strumpan ville inte riktigt sitta på foten idag


Elina kom in efter hon varit utanför dörren och plingat på dörren. "MAMMA! Min tröja e blööt, ja slänger den!" haha...


"Nu ska jag faktiskt måla, jag kan måla!"


Hm, vilken krita ska jag väälja....


Här är Elinas otroligt vackra docka. Haha, tror hon behöver sig en liten ögonopperation! Eller?



Och det fixar ju denna brud galant! :D


fullt ös

Vitlöksbaguetterna ligger i ugnen för att bli klara och barnen sover gott. Lugnet ha lagt sig i familjen Olofsson/Rosenquist
lägenhet och det är skönt.

Dagen har varit ganska rörig, men också underbart mysig.
Först bar det ju iväg till mamsen , barnens mormor. Där stannade vi och åt en jätte god nybakad sockerkaka som hon stått och gjort, gullig va?=)

Sen gick jag en sväng med barnen till lekparken dom gungade, åkte rutschkana och Elina klättrade.
Det började regna, MYCKET! Så vi gick in, och då möts vi av en jätte god doft av kyckling. MUMS.
Maten är klar och bordet dukat, tack för maten älskling;)
Efter maten fick Jimmy panik då vi skulle ha gäster vid fem, kl var nu halv fem. Han ställde sig för att snabbt slänga ihop en äppelpaj (men om man känner Jimmy så vet man att snabbt kan ta väldigt, väldigt lång tid).
Äppelpajen var väl klar runt 6 kanske. haha..

Alla åt och proppade sig mätta medans jag roade mig med att titta på Nellie. Hon hoppade och skuttade i hoppgungan som vi fick hit idag. Skapligt kul hon tyckte att det var!! Sen gick alla hem och Jimmy och Elina åkte iväg för att lämna laptopen till barnens farmor. (TRÅKIGT! VILL HA EN LAPTOP!). 

Min mamma som också hade kommit hem till oss gav förslaget att vi skulle ta en promenad. Så det gjorde vi. Jag fixade välling och vi gick ut. Jätte skönt och behagligt trots att det precis hade regnat. Vi satte oss på en parkbänk och jag matade Nellie i hennes vagn. Åh vad hon tyckte det var mysigt att få äta sin välling ute, och i friska luften. Tror ni hon somnade skönt? som en stock!!
Så var det bara att lägga henne i hennes säng när vi kom hem, och där ligger hon och  sussar sött fortfarande..
 
Nellie sover gott <3




Elina sover också gott! <3






äppelpaj och fullt hus!

Nu är det fullt hus här, Jimmy har bakat äppelpaj och bjuder på det + kaffe!

2 grannar är här, och så Elinas farbror Johan och hans tjej Sofie. Och så MIN mamma=)
Och två lekkamrater till Elina. Så vi är sammanlagt ca 11 pers, om ja räknat rätt.

Mysigt nu när det regnar också!:D Härligt med sällskap. Det var inte meningen att det skulle lbi så mycket folk, men de droppade in en efter en och var så välkomna så!

nu kilar vi iväg!

Nu ska vi gå till mormor, ska bli mysigt. Kanske fika lite?
Vi hörs senare, hej då kära läsare!=)

Musik väcker minnen...

Radion är på i högsta hugg och låten " can´t fight the moonlight " spelas, ni vet den som var med i filmen "coyoty uggly".
Jag ÄLSKAR den filmen och kollade på den VARJE kväll under 1 års tid (NOPE, skämtar inte) Det är sant.
Den är sååå bra, måste se den ingen!
 
Kidsen dansar och vickar rumpan till denna låt och det är så sött haha:D

Visst är det konstigt vilka känslor vissa låtar kan väcka? Man hör en speciell låt och man tänker direkt tillbaka på ett minne och blir aldeles varm i kroppen. Man känner både lukt och smak från den dagen man hörde den låten och det
hände något speciellt. Älskar det. Men sorgligt på samma gång, för jag tänker tillbaka på när jag var liten och saker man saknar från den tiden. Och man vet att den tiden är förbi, och kommer aldrig mer igen...

Viktigt att ni tar vara på tiden med era barn på ett bra sätt,denna tid som är nu är snart förbi, och kommer aldrig mer igen...

ut i regnet

Idag blir det prämiär av Elinas fina nya regnkappa!=) Åh, hon är så söt i den!
För det regnar ute och vi ska ta en tur till mormor (min mamma). Jag och flickorna går ensamna idag. För vi får besök senare idag. Först kommer Ellen, som jag ska förlänga håret på, sen kommer jimmys bror med flickvän och ska äta hemagjord äppelpaj som Jimmy ska ställa sig och baka!

Mysig dag, och ganska fullspäckad!=) Men det är sånt jag gillar, hatar att gå hemma och inte ha något att göra. Blir såå uttråkad. Barnen liksaså!

Föresten, jag ska träffa Sandra med kids idag. Men hon svarade inte när jag ringde nu så får försöka senare idag!


Syskonkärlek!

Seg morgon följt av en härlig sovmorgon!

Låter kanske inte helt rimligt?

Men det var så de va, Nellie vaknade kl 6, och jag somnade ju kl tre inatt. Snacka om att jag var trött! Men får skylla mig själv och jag klagade inte. Jag var vaken med henne i två timmar sen gick Jimmy upp med Båda barnen och jag fick gå och lägga mig o sussa gott igen, GUUUD vad det var skönt.

Hur har ni sovit? bra, dåligt?

härliga kids!

God morgon! Känner mig som en liten gris som sov till kl 10! Det brukar man ju inte direkt göra, men som sagt så tog Jimmy tjejerna på morgonen. TACK <3

Nellie sover sin vardagliga tupplur, och Elina badar i fullt av skum!
Jag hör henne leka och stojja:

- Bruum bruum, åka regnbågeee!! bruuum, Jag vill följa mee, nööö det får du inte! Joo.

Hahah, låter som det är tre pers där inne, med alla olika röster hon tränger fram genom sin lilla strupe,men det är kul att lyssna på henne.

Föresten, förut. Så vaknade jag inte som vanligt precis. Nej då, framför mig så ligger två sötnosar och kikar på mig den ena ler (Nellie) Och den andre gap skrattar (Elina). Dom kramar mig och är jätte mysiga. Då kan man inte göra annat än att vakna på helt rätt sida!


hjälp!!!

Klockan är på took för  för mycket för en två barnsmamma som mig!
Men som tur är har jag världens underbaraste underbaring till älskling, och far. Som har lovat att ta barnen i morn så jag min bortskämding får sova lite längre på morgonen. Nu skryter jag lite om honom, men jag får lov att göra det
eftersom han är så himlans gó!

Nu är det dags för mig att sova, kl är 10 över 3! OJJ!
Nu skriker magen också, jag börjar visst bli lite hungrig men äta har ja inte tid med nu, det får vi ta i morgon!

God natt på er alla sov gott=)

brösten sprängs!

då har man vräkt ur sig en del onödiga svärord (förra inlägget) men det var det värt. För nu är min min så gott som grod fri:D

Trött är ¨jag också, så funderar på refrängen..

oh shit, sitter här o bloggar och känner plötsligt att det droppar på mitt ben?! Kan väl knappast vara svett, för är inte det minsta svettig. Nej då, det är MJÖLK som börjar läcka! Tror det egentligen är dags för Nellie att amma. Men hon sussar så gott så jag tänker lägga mig med ett bröst som håller på att sprängas av överfyllnad och ömhet. Har jag otur kanske dom sprängs? Na kanske inte så farligt, nu överdriver jag. Men det är inte så skönt... Får gå o PUMPA!


bitterfittor?

Det finns det verkligen gott om där ute! Läste just www.Ellamarie.blogg.se om att vissa ser ner på speciellt unga föräldrar och att man får hälp av socialen. Många kanske inte gillar att vi får hjälp, o kanske tänker att det är dom som betalar med sin skatt åt alla oss som får hjälp.
Men har ni (bitterfittor) någonsin tänkt på hur mycket man får slita för pengarna man får? Vi får dessutom jobba exakt lika mycket som en normalt arbetande persson gör. Men med ungefär 3000 kronor i lön, är det inte absurt? Jo, det är helt jävla sjukt. Visst, jag tycker inte man ska gå hemma o inte behöva göra något alls. Man får ju trots allt hjälpt. Men inte fan ska man jobba runt 8 timmar för en sådan slant?!

Och ni som klagar, vi lever faktiskt inte som gudar. Vi lever på existensminimum och det är ta mig fan inte lätt, även om det funkar så är det väldigt svårt. Jag tycker att dom som aldrig varit i en sådan situation, en situation av hjälp,dom borde inte ens få yttra sig i detta, för dom vet varken hur det är eller hur det känns.

Moralkärringar och bitterfittor  är två saker jag INTE tål! BLÄK!

skållad fingertopp!!

alltså den här laptopen suger lite balle faktiskt, det måste jag erkänna. Inget illa menat svärmor (som den är lånad av)
men det skållar faktiskt mitt finger!!!
Har ju ingen mus till så jag måste ju hålla på o peta på den här lilla plattan. Den är ju fan som en riktig platta, en spisplatta! AJJE!

Undrar om jag kan få skadestånd eller stämma dom som gjort datan? Mitt finger är helt rött! Snart växer det väl blåsor och börjar fjälla skinn också.
Naa, kanske var lite att ta i. Men det är mycket störigt...

Hur mås det där ute i natten då? Skriv gärna en rad eller två om ni ändå kikar in. Vore trevligt med lite sällskap!;)

Elinas dag!

I morn kommer Elina bli jätte, jätte glad. Vi ska nämnligen träffa Mamma Sandra och hennes döttrar Nelia och Noomi.
Vi tänkte ta en tripp till stadsparken och kanske ta en glass om det är fint väder. Mysigt ska det blir, det var länge sedan vi sågs nu. Elina och Nelia är lika gamla och dom har varit kompisar sedan dom låg i våra magar!=)
Noomi och Nellie är också lika gamla, skiljer bara tre månader (Nellie är störst).

Ska bli kul att se om den lilla kämpen har växt något. Var ett bra tag sedan jag såg minstingen. Jag hoppas och ber för din lilla tös Sandra, det gör vi nog alla...

övertrött bebis

Nellie vaknade efter sin sista nap kl 14.00 ungefär idag. Och jag tänkte, shit... nu kommer hon ju sova en TREDJE gång, hon kommer aldrig palla att hålla sig vaken till kl halv 8 ikväll. Men det gjorde hon, och hon stängde ögonen halv 9 och somnade som en stock!

DET är rekord, en vakenperiod på hela 6 och en halv timma, OJ OJ!
Förut när jag skulle byta hennes blöja och ta på henne pyjamasen så var hon jätte glad. Helt övertrött, skrattade när jag sa oj, eller rättare sagt skrek oj (ja hon tycker det är kul när man ryter i lite). Hon skrattade som aldrig förr, så där ljudligt och hjärtligt ni vet? så underbart, man blir så lycklig i hela kroppen när man hör dom små pluttarna skratta så högt, hur kan så mycket skratt rymma en så liten kropp?


Och så höll jag på.. länge.. Tills jag inte orkade säga oj någe mer. Och Nellie tröttnade också för den delen.
Jag älskar dig min lilla trolliz!


laptop och täcke över knä o fötter

Bara så ni vet, så har jag det nog mysigast av alla i hela detta underbara land!;)
Jag sitter här med en laptop i knät, täcker över knä och fötter, cola och sura nappar brevid mig och en underbar
älskling som sitter på andra sidan brevid mig och spelar wc3!

Denna kväll kan knappast bli bättre nu. Men blä på internet som strulat hela jäkla kvällen...
Det är nu som först jag kunnat blogga. Och jag höll på att döö av uttråkning när det aldrig ville funka!! Vi har hållit på här som galningar Jimmy o jag. Men efter vi kopplat ur alla sladdar och började om från start så funkade det super!

Måste läsa lite intressanta bloggar nu, eftersom jag inte hunnit med de ännu, ciao!


mmm fläskfilé!

Jimmy lagar mat, fläskfilé och klyftpotatis=)

MUUUMS, måste gå och hjälpa till nu. Ska bli underbart med mat!

DUMMA barn det finns

Ja, det tycker jag faktiskt!
Jag upptäckte precis en liten blåtira på Elinas öga! (ARG)
Som säkerligen kommer bli allt större! Jag frågade Elina vad som hänt, om hon slagit i eller nåt!
Jag fick ett utförligt svar om vad som hänt. Och jag tror på henne, för hon berättade samma sak flera gånger om.

- Det var ***** som slog mig, han gör det jämt! Jag blir ledsen när han gör dee faktiskt.
- Vad var det som hände då?
Frågade jag
-
Han tog min leksak, och då skrek jag. han fåår inte ta min leksak. Han slog mig i nögat (ögat på Elina språk)

Hon berättade lite mer saker men det tänker jag inte ta upp här. Men jag blir såååå trött på barn som slåss, och som gör så att min lilla sessa får blåmärken,blåtiror rättare sagt!
Det hände ofta förr att hon kom hem och var slagen/biten med mera. Hon berättar det inte så mycket nu, kanske för att hon blivit van?
Och det är ju ännu hemskar, att ens barn ska behöva vänja sig vid att bli slagen på dagis?! Ush, gillart INTE
Och jag tänker ännu en gång ta upp det på utvecklingssamtalet nästa gång!!

vädret skänker glädje!

Hur kan solen göra att man mår så himla bra? Dock finns det ju vitaminer i solen som får en att må bra, det vet jag alltså. Men man är ju så glad, hela tiden. Bara man ser den blåa himlen så skiner man upp.
Idag ska vi ut till lekparken med kidsen. Men först ska Jimmy ta med barnen till hans mamma , barnens farmor.

Jag stannar hemma, ska fixa lite på datan och städa här hemma.

Nellie och pappi badar och jag hör dom skratta hela tiden, och plaskar, det gör dom också. Snart blir det väl översvämning här i lägenheten! Elina är ute på uteplatsen och leker med sin docka, hon gungar henne i hamocken.

tjo!

min lilla fotomodell!

Idag har Jag, Elina och Nellie på oss nästan exakt samma kläder, bara tröjorna som är olika fast samma färg! =)
Jätte gulligt, Här är bilder på Elina, min lilla fotomodell!;)








förslag?

Idag ska vi nog hitta på något kul, eftersom både Jimmy och Elina är lediga.
Undrar bara vad man ska hitta på...
Någon som har förslag?



vakna av bajs

det fick mig att vakna till rejält i morse. Stanken av en välfylld blöja! Jag lovar, det stack i ögonen och näsan när hon låg brevid mig och tryckte...haha

Klockan är inte ens 7 och här sitter jag och bloggar! Pigg är jag också, kan bero på den härliga solen som lyser igenom fönstret och som får mig att må så himlans bra!

Nellie sitter och leker på golvet, och nu kommer hon emot mig här. Undrar vad hon vill.

Hon försöker ställa sig upp mot stolen, lyckas inte såå bra, inte just nu alla fall.
Hon är jätte duktig på att ställa sig upp nu, försöker hela tiden.

Inatt vaknade jag av att Nellie gnällde lite och jag gick upp för att hämta henne. Men då stod hon upp i sängen med armarnas träckta emot mig. Blev jag förvånad? Ja ganska, för det har aldrig hänt att hon står upp så där mitt i natta ju! Duktig flicka=) Fast du får gärna öva dina skills på dagen, inte natten;)

NU! Nu står hon upp!! ÅÅÅ min älskling <3

p.s Elina sover fortfarande, så vi försöker vara lite tysta så hon får sin skönhetssömn ostörd, likaså pappa!

Hej älskling! <3

ajj, måste nog sova nu!

Måste nog säga god natt nu, har ont i magen och ryggen.

Inte så trött men lär väl bli om ja tvingar mig själv att sova. (brukar inte funka, men kaaanske idag?)
Nellie ligger och sover i vår säng, för hon vaknade två timmar efter att jag lagt henne, som VANLIGT!
bus råtta;) Så det känns lockande att krypa ner hos henne och mysa lite.

Vi hörs i morn då ska jag lägga ut bilderna på kidsen när vi var på mc donalds!

natti natti!


ny barnmat! + eller - ?

Jag kom på en sak!
Idag när vi skulle handla barnmat (för en hel månad, gaanska många burkar. och så efterrätt på de!)
Så köpte vi sån där ny mat ni vet, som är ångkokt? Dom kommer i små söta burkar. Jätte bra, tycker jag =)
Men är det någon som provat dom till sina små knoddar? i så fall vill jag veta vad ni, eller barnen tyckte om maten?
Var det någon skillnad eller var de bara samma gamla visa, "Gapa, svälja, in med mer mat fort innan jag blir förbannad"
sättet som visade sig?

Barnmat, Nestlé
Praktiska, eller hur?


lite barn prylar!

Jag är ganska nörd vad det gäller barn prylar, det spelar ingen roll vad det är. Det kan vara blöjor, kläder, tandkräm, ja typ vad som....

Förut när vi handlade sa ja ju att ja köpte en regnkappa, så här såg den ut!


Visst är den gullig! ;)


Och så köpte vi nappar också, jag vet inte vad det är med mig och nappar. Det finns såå många olika och alla är så fina. Man vill ju ha en till varje klädesplagg, så att det matchar liksom! haha...

Jätte gulliga!!


Och så rosa så klart.. Har aldrig gillat rosa förut. Inte så mkt alla fall, men NU. Nu vet jag inte vad som hänt. ÄLSKART!



flickorna sover och maten är handlad!

Säger bara en sak, SKÖNT!

Båda sussar gott, och Jimmy plockar upp alla varor. Det blev mycket mat, 2000 kronor gick det på!
Nu har vi barnmatsburkar så det heter duga, knappt så dom får plats i skafferiet, blöjjor ligger det högar av på golvet också! Och så köpte vi en så himlans fin regnkappa till Elina, med hello kitty. Jag gillar normalt inte Hello Kitty, men Elina är tokig i det, och hon blev jätte glad!:D Bild på den kommer snart. Kameran måste bara laddas lite först.

Nu ska jag gå och kolla på tv och äta Jordgubbar, åh det blir premiär på de för i år, SÅ gott det ska bli! Vad ska ni göra?

Föresten, jag hör världens dunder och brak utanför fönstret, kanske bäst att tända lite ljus och bara umgås lite med Jimmy, så man inte pajjar datan och tv och allt som finns! Det får vi se, om åskan håller i sig blir det troligtvis så.

Kram på er!


födelsedags barnet

Det är Carro som är födelsedagsbarnet idag, GRATTIS SYSTER PÅ 26 ÅRS DAGEN!! HURRA HURRA!


mc donalds today!

hoppas inte att det blir regn nu, de ser ju inte så lockande ut att gå ut! Men det ska vi, oavsett hur det blir med vädret, för vi har lovat Elina att vi ska äta på Mc donalds idag! Hon blev SÅ glad.

Så snart ska vi bege oss att hämta tjejen på dagis, och så går vi allihopa och käkar. Mysigt=)
Idag blir det storhandling av MAAT också, ska bli dö skönt, och kul!

Jimmy är ledig från skolan från och me idag tills på måndag nästa vecka, skönt att ha honom hemma;)
Nellie och Jimmy ligger och tar sig en liten nap nu, ser såå skönt ut och vad söta dom är! haha
Lillpluttan var ju helt slut nu efter att vi badat i ungefär 40 minuter. Hon plaskade och lekte med Elinas docka (passa på när Elina inte är hemma, annars blir vi alla döva).

Badkul!





veckorevyn!

Nu lägger jag mig o läser, jag pallar inte o sitta här mer. Min rygg går av snart. Och så kanske jag blir trött om jag läser, bara att jag brukar somna med tidningen i handen och med lampan tänd. Det är så jobbigt, för då blir man pigg när man ska släcka.

hehe, de blir nog bra! Sov gott alla där ute, som läser, och alla ni som inte läser min blogg. (och ni som inte gör de, BÖRJA!)



cola = vaken hela natten

Jag drack alldeles för mycket cocca cola ikväll. Jag är inte alls trött.. Jobbigt, jag sitter här vid datan och bakom mig ligger Jimmy och Nellie i vår säng och sussar så gott så! Elina ligger i sitt rum, men ja hör hennes tunga andetag på väg till snarkning ända hit! Jag vill också sova... Men det tar vi väl sen då!

i morn kommer barnbidrag och det innebär STOR-HANDLING! MAAAAAT! Vi har inte haft så gott om stålar nu på sista tiden, och fått snåla med allt. Men nu jäfflarns, nu ska det handlas mat, blöjor, trasor, hamstermat, hårfärg, juice, frukt.... JA MASSA GOTT, och massa välbehövliga grejor också! Jag älskar att stor handla. Det är jätte kul, och så skönt när man kommer hem och packar upp allt, och överallt är det fullt av saker man kan äta, haha=)

I morn blir det första gången på 7 månader som vi ska handla själva, jag och Jimmy. Det ska bli avkopplande och mysigt, bara för att det är vi två. Ensamna.
Det var farmor Liljana som erbjöd sig att ta med flickorna ut en sväng till parken i morn. Visst sa vi, då blir det mindre kaos i affären. För ofta när vi storhandlar vill Elina springa omkring och "hjälpa till", vet inte om de är så stor hjälp, när hon lägger i femtioelva varor som vi inte ska ha!;)

Nu börjar mitt ena öga hänga lite, kanske börjar jag bli trötter nu?

massa bilder på kidsen!

Idag har det varit underbart, nästan inget gråt, bråk eller tråkigheter!
Vi åt en mysig middag, och sen bar det iväg till lekparken! Många bilder att titta på nu!


Elina matar Nellie med potatismos, Nellie tyckte det var jätte gott att smaka på potatismoset och Elinas fingrar på samma gång!


Väl ute började systrarna söt gosa med en gång! Elina pussar sin lillsyrra och Nellie bara log och blundade, naaw =)


Systrarna SÖT!


Hej på er sötnötar!


TITTA! Elina är nästan lika lång som sin mammi, eller okej då, de skiljer lite grann. Men snart är hon nog ifatt!


Min tjej de där! <3


Elina och Nellie hade väldans skoj innan vi ens börjat ge dom fart!


Ojj, ojj vad lilltjejjan skrattade! Det kittlade nog dödskönt i kistan!



Elina hade MYCKET fart, och det var fasligt skojjigt!


WIIIE!!!


Sen var det dags för rutschkanan, Nellie var lite skeptisk.. 


Nja, vad var det för kul med det här? Nellie såg inte det minsta road ut, men däremot är pappa Jimmy lika glad som vanligt!;)


Sen var det min tur att tjoa med våra små flickebarn!


Wii, jag lät det inte gå så fort, Nellie ser lite skrajj ut kanske?


Elina stylade lite för sina stolta föräldrar som stod nedanför och klappade händer!


"Jag är faktiskt ingen bäääbis, jag ska faktiskt gunga på dom STORA gungorna!" Så bar det av till gungorna igen

Åh min söting!


Tillbaka till rutschkanan!
Så var det dags att slå sig! Elina slog i knät i trappan, "aaaaj min knäääskååål, wäähää" Ja blåste och pussade knät och det blev genast mycket bättre! =)


Så här glad är man när man ska åka rutschkana med mamma! (fejksmile från Elinas sida, den tar hon till när kameran åker upp!) Ser lite smått galen ut;) 


Tar kort i all hastighet, här gick det undan kan jag lova! Wiie, det var KUL!


Och medans jag och Elina hade kul, satt pappi med Nellie nedanför och mös i gräset. Kolla Nellies min, hon tyckte det var jätte läbbigt att känna på gräset, haha=)



Sen fick vi för oss att vi skulle gå o våldgästa  gammelmormor Tina, (Jimmys mormor)


Hon hade lagt sig för natten (kl var ca halv 7 bara). Sorry Tina! men hon var lika glá för de! =) Hon hade något konstigt glas för ena ögat, hon oppererades för grå starr i morse.

 

Elina började genast leka med "gumman" som hon kallar den. Ni vet en sådan där sak som man öppnar och så inuti varje gubbe man öppnar så är det en NY gubbe man ska öppna, och så vidare. lite luddig förklaring men, ni hajjar va?


<3 Tack älsklingar för en underbar dag! I morn kommer en ny dag, med nya äventyr och ännu mera kärlek! <3



Utelek med kidsen!

Det är några minuter kvar tills programmet börjar, och måste bara skriva (så att jag inte ska glömma) att jag ska lägga in bilder från lekstunden vi hade ute förut! Det var jätte mysigt, och jag fick SÅ många fina bilder på mina trollizar!

Åh dom är för goa, dom är underbart sockersöta och jag skulle bara vilja äta upp dom! <3

myskväll med honey!

mysigt så in i bomben har de varit hittils ikväll!
House är avklarat och det var ett super bra avsnitt! Nu är de hells kitchen som står på tur, KUL!
Chips, choklad och läsk är vad som står framme på vardagsrumsbordet (nej, vi äter inte ALLTID sånt, de har bara blivit lite mkt av de denna vecka.)

Efter programmen ska vi klia varandra lite sen blir det att sitta vid datan för min del, måste läsa lite bloggar och fixa och trixa med designen på min blogg! Det är ju SÅ kul=)

Barnen sover skönt, Nellie har vaknat ca 3 gånger och jag har bara behövt stoppa in nappen. Varför vaknar hon så ofta, önskar att hon sov ostört hela nätterna, men det är för mkt att begära. Elina sov sin första ostörda natt när hon var upp emot 2 år. Så de är ju bara att vänta och ha tålamod med lillan.

tjillevippen! NU ska ja bänka mig framför Hell´s kitcken!

barnbus!

Nu ska vi, hela familjen ut på en tripp i lekparken! Gunga, hoppa, leka, åka kana och allt vad det innebär!
Ska bli super kul och super skönt!

Hörs senare, ska ta massa bilder och visa upp, för mina kids är ju så otroligt söta!;)

längtar efter ett tredje barn!!!

JAA! Gud vad jag längtar..... Det är SÅ mysigt.

Missförstå mig inte, jag är nöjd med dom söta flickorna jag har, men det är känslorna jag försöker förklara att jag vill ha, IGEN!

Jag tänker tillbaka på mina förlossningar (mest på den sista, för det gick så himla bra + att jag minns mer ifrån den).
Det går inte beskriva med ord vilken kick man får av att föda ett barn, sitt eget älskade lilla barn!

När dagen kommer och man vet att man ska föda, Och man vet att det inte finns någon återvändo, då blir man en aning rädd. Åtminstonde om man fött barn innan, och allra helst om det var en mardrömsförlossning, som min!

Jag var rädd när jag skulle föda Nellie, jätte rädd.
Men när tiden gick och dom plötsligt sa att jag fick krysta, då blev jag så glad så jag började gråta!
Jag hade väntat på att få krysta ett bra tag, men jag fick inte för att jag inte var öppen helt.

Känslan av att få hjälpa mitt barn komma ut i världen är helt fantastisk! Och så glad som jag var när dom sa åt mig att krysta har jag nog aldrig varit. 4 minuter efter kom hon ut, och upp på mitt bröst. Jag skakade och darrade som om det vore 40 minusgrader i rummet. Men i själva verket var jag skit svettig och det måste minst varit 40 + i rummet!
Det var en adrenalin kick som aldrig slutade verka!

Åh tiden går så fort, tiden på förlossningen, tiden på BB. SÅ alla ni som SKA föda, ta vara på tiden både på förlossningen och BB, NJUT! Så mycket det bara går för när du väl är hemma och har vant dig vid mammarollen och allt vad det innebär. Så kommer du med all säkerhet sakna ALLT som är förbi! Och det som är förbi går det inte komma tillbaka till, så njut medans du kan!

Jag längtar efter just den känslan, som man har när man får upp sitt barn på bröstet, och kan granska dess utseende i timmar. Jag längtar efter den spännande känslan man har när man tror de är på G, och man åker in till förlossningen. Jag längtar tillbaka efter allt som är förbi. och så kommer man nog alltid känna, om ett halvår kommer ja säkerligen längta tillbaka till detta nu?

Längtar efter en färsk liten skrikande bebis! (jimmy kompis Pontus som håller i Nellie)


två söta prinsessor!


Denna morgon har varit underbar! Vi åt frukost och hade jätte kul vid matbordet. Elina slog i bordet med båda händerna och efter ett tag gjorde Nellie lika dant. Det var så kul att titta på! SÅ söta. Och vad dom skrattade! Vi också=)


Efter en tidig morgon med mycket bus, ser man ut så här!


Sen var det dags för Elina att gå till dagis, det tycker hon är roligt!


Pappa och Elina på väg till dagis! Och så dockan förstås, som ska med överallt!

bädda ner sig i en skön säng!

Det ska vi göra nu, först ska vi klia varandra lite. Älskar att bli kliad på rygg, ben, armar, och händer!
Det gör vi nästan varje kväll=)
Sen ska vi krypa ner i våran sköna säng och få vår dos av skönhetssömn, den fick vi inte mycket av inatt!
Vi lägger oss alltid för sent, idag också. Kl är redan 12! Alldeles för mycket för tvåbarnsföräldrar.
Det får bli skärpning på den fronten, men den skärpningen får ske en annan dag.... Kanske i morn? Det återstå att se.


God natt alla läsare! Hoppas ni får en skön sovstund

lägga barnen, sen tv spel!

Ikväll somnade flickorna snabbt och enkelt. Jag lade Nellie, och Jimmy lade Elina.
Nellie somnade som en stock då hon varit vaken fem timmar i sträck, från kl 3 på dagen till klockan 8!
Elina somnade också gott efter ett vilt kvällslek med grannen Liam.

Grannen var nere med sin son förut och vi bestämde att vi skulle köra tekken (tvspel) och äta chokladbollar!
Jag gjorde mina chokladbollar och så gick jag upp till henne, har det så lyxigt att vi bor i samma trappuppgång så man behöver ju inte ge sig ut och hålla på!

Vi spelade, och det gäller ju att man inte vinner när man spelar med henne alltså! haha, eller vad säger du miccan?;)
Vilken liten suris hon blev när det inte gick vägen, men de är bra. En riktig fighter där ni!

Nu sitter jag och lyssnar efter Nellies mysiga snusningar, hno sover som en liten prinsessa! Var inne och tittade på Elina nyss och hon sover hårt, om jag skulle gå in med en hel orkester skulle hon nog inte röra en fena, min lilla gullhöna!



En bild från Elinas födelsedag, ny hjälm och cykel!


en tripp ut i regnet

Kanske man borde ta sen när Elina kommer hem. Så hon får plaska lite i vattenpölarna och bli alldeles blöt.
Sen tar vi ett varmt bad och dricker varm choklad! SÅ mysigt, det MÅSTE vi göra!

Jag minns när man själv var liten och det regnade ute. Jag frågade alltid om jag fick bada i vattenpölarna, ibland fick jag, ibland inte. Men OJ vad lycklig jag blev om jag fick! Dock var detta på somrarna, då de blir så varmt i luften när de regnar och pölarna är ljumna. Det ska mina barn också få göra när dom blir större=)

NU ska jag gå och göra mig lite mellanmål. Det svider i magen.

Vi går ut i regnet sen gumman! Och så tar vi med lillasyster, så att hon kan sitta och titta på dig ifrån eran vagn!





konversation med 3 åring

Jag och Elina hade som vanligt våra roliga pratstunder igår vid matbordet.
Jag lade Nellie först, för att jag också Elina skulle ha lite ensamtid och sitta o äta i lugn och ro.
Nudlar stod på kvällsmenyn idag.

Vi satt och åt och Elina hittade som vanligt lite saker i sin mat som hon är tvungen att peta bort. (och helst lägga på min tallrik, NEJ TACK!)

- Mamma, vad e de här, jag vill inte ha GRÄS i min soppa!! (hon kallar vattnet för soppa som nudlarna ligger i)
- Ne men gumman det där är inte gräs, det där heter purjolök. Det är jätte gott!

Hon började mumla något i stil med:

- Jag vill inte ha pulle-lök, ja tycker inte pulle-lök e gott.....

Så hon tog upp alla bitarna och lade på bordet. Och vad jag skrattade åt henne, hon satt där och såg SÅ sur ut medans hon pillade bort sin PULLE-LÖK, HAHA!

Sen kommer Jimmy hem, han hade varit och lämnat lite saker som han lånat till cykeln av en granne.
Och så säger Elina:

- Pappa! Mamma säger jag har PULLE-LÖK i min soppa, har jag dee?

Han började as garva och undrade vad hon menade. Jag förklarade då att hon menar purjolök.

- Ja gumman, du har purjolök i din soppa! Sa Jimmy, sen var den diskussionen slut.

Vad roligt det kan bli när man pratar med sina små pratkvarnar, och så FEL det kan bli. Men de är väldans roligt=)


























krypa ner hos baby!

Det ska jag nu! Ska bli så skönt att få sova brevid han igen! Trötta som trötter i dom sju dvärgarna är vi bada två.

så, GOD NATT GOTT FOLK! Vi hörs i morgon =)


vill inte vara ensamstående med 2 barn

Nellie sover, och Elina är på god väg. Allt känns lätt och härligt.
Nu när jag har varit "ensamstående" i tre dagar vet jag att jag aldrig kommer vilja vara det!!

Gud vad jag saknat Jimmy, bara en sådan enkel sak att han finns här i hemmet. Man kanske inte alltid behöver prata och vara nära, bara känna av själva närheten, att han finns omkring mig. Jag skulle aldrig vilja vara ensamstående med två barn, inte för att dom är jobbiga på något sätt (okej, ibland kan trotsen vara extremt jobbig!) men jag vill att det ska vara vi två tillsammans  som uppfostrar och ger kärlek till våra barn.

Men detta var nyttigt, att vara ifrån varandra ett tag. För man känner verkligen hur mycket man uppskattar varandra och hur mycket man älskar varandra!
Mina flickors pappa är underbar <3


lång åktur!

Nu är vi nästan precis hemkomna ifrån bilturen.
Liljana, jag och barnen tittade på när jimmy cyklade hem ifrån linköping, till Västervik!
Skapligt vad han körde, vi mätte att han körde i ca 40 kilometer i timmen! DUKTIG!
Vi servade honom med dricka som liljana tattade ifrån en gammal gubbe. Vi stannade utanför ett hus och där stod en gubbe och han var så snäll och gick in och fyllde på med iskallt vatten!=)

Nellie är lite butter här nu det vart lite tråkigt att åka bil i tre timmar och Elina är mest bara trött. Jimmy kom hem nyss :D Och just nu sitter han och badar med Nellie medans Elina står och häller badskum till dom. åh vad glada dom är att deras älskade pappa är hemma! <3

Elina har plockat "blommor" till sin far.. jätte fina maskrosor! INTE haha men gulligt i alla fall!
Snart är det dags för sängen åtminstonde för flickorna. Elina ska upp tidigt i morgon och gå till dagis. Och Nellie är bara allmänt trött.

Jag sitter och äter på barn yougurt, danonino MUMS!

frukost mys

Till frukost blev det korv med korvbröd och oboy att dricka! Med sugrör.. ja Elina ville ha det så hon fick det idag.




Efter frukost blev det bus i Elinas rum, det tyckte Lill-skruttan var super kul!




Jag stod och plockade undan frukosten och efter en stund kände jag att det var för tyst. Jag kunde varken se eller höra dom små liven.

Elina hade satt sig i deras dubbelvagn och bäddat ner både dockan och sig själv, haha vet inte vad hon gör för konstig min här!


Och Nellie hade ålat sig in till vårt sovrum och satt sig för att leka, blev jag överaskad tror ni? JA!






fyra ögon tittade på mig

I morse vaknade jag av att fyra stora förundrande ögon som tittade på mig intressant och förväntansfullt.
Det var mina små ugglor. Och gissa om dom blev glada när jag slog upp mina ögon!
Ett glädjetjut från Nellie och ett fniss från Elina. Då kan man bara vakna på rätt sida! Mina barn fick mig att vakna och må bra, jag var glad redan när jag vaknade!

Tack mina små nissar! Ni gör min vardag intressant <3


nu ska jag läsa vecko revyn

Det ska bli gött det. Ska läsa mig trött. Jag är redan trött, men så där trött så att man inte orkar hålla ögonen öppna vill jag bli.

Ska först bädda ner mig i sängen där Elina och Nellie ligger. Måste hålla om dom lite först och gosa.
Visst kan man ligga och titta på barnen i timmar när dom sover, bara för att dom är så söta?
Dom är så fina och man kan skåda dom så noga och så nära, utan att dom märker det.
Skådar man dom länge ser man även att dom drömmer. Det är farscinerande. Man ser om dom drömmer om
något kul/mysigt eller tråkigt/läskigt. Mans ser deras små grimarser. och deras leénden!


Älskar er Elina & Nelli <3 av hela mitt hjärta

har ni fest eller?!

Som dom sa i den där gamla reklamen " Har ni fest eller?"
Haha, underbart.

Det kan man ju säga att dom över mig har, och kul verkar dom ha!
Själv sitter jag här och ännu en kväll bänkat mig framför min blogg, med barnens djupsömn brevid mig.
Jag som skulle se melodifestivalen, vad hände?
Det var lite ensamt faktiskt, det fanns ingen man kunde prata skit med:

" Ush vilken dålig låt, och ser du? HON HAR JU INGA KLÄDER PÅ SIG?!"
Eller:
" Hallå? Hon/han kan ju verkligen inte sjunga!"

osv.. osv..

Nu suckade Elina i sömnen, så där djupt så de låter som hon sover jätte skönt. Åh mysigt det ska bli att lägga
sig brevid mina söta små flickebarn sen när sovtiden slagit in!

Jag tror jag är besatt!

Jag känner att det kommer krypandes, mer och mer. Besattheten tar över.
Jag är besatt av mig blogg, och det har bara gått en vecka! Jag skriver inlägg, flera gånger per dag. Men skulle gärna skriva flera!

Jag tycker att det är så nedrans kul! Det är så härligt att få skriva av sig, att få slappna av, för det gör man ju.
Älskar att skriva om mina BARN det är jätte kul. Och denna blogg kanske är riktad just till dom som har barn? För dom som inte har barn kanske tycker att det är helt värdelöst tråkigt att läsa någons blogg som det bara handlar massa om vad barnen gör, hur mycket dom ätit, hur mycket dom skrikigt, hur snälla dom varit, hur mycket dom bajsat, vad dom sade, osv. Eller jag vet inte?

JAG tycker alla fall det är kul att läsa om andra mammors bloggar. Även dom som inte har barn också. Men de är ju alltid kul att läsa om likasinnade!

Och detta är även som min egna lilla dagbok, som alla får ta del av. Så jag skriver vad jag gjort under dagen och vad jag ska göra. Vad mina barn gjort och osv. Så att jag själv kan läsa senare i livet och komma ihåg vad jag gjorde och vad jag sa till mina barn och jaa.. ni hajjar?  

två söta tjejer

Det har vi här!



Man kan ju inget annat än att älska dom!
Och det bästa av allt, är att jag får äran att älska dom så mycket jag vill, och ha dom så nära mig jag bara kan! <3

älskling cyklar hem i morn!

JAA! Saknar honom massa <3

Och vet ni vad?
Jag och liljana (jimmys mamma) har bestämt att vi ska åka och möta upp honom. Får väl se vart vi hittar honom!:) haha ska bli kul. Vi låter honom cykla lite så han blir trött, då kanske han är vid gamleby, eller kanske överum när vi möter han?

Så får vi se om han hellre åker bil med oss eller om han fortsätter att cykla. Skulle ju inte förvåna mig om det blir det sistnämnda alltså.

Det ska bli massa mys och åka en biltur med barnen! Älskar att åka bil, och det gör mina kids också! 

söka in till robinsson

Nu är robinsson slut för idag, och i slutet sa dom att det var dags att söka in till nästa säsong!
JAG VILL, JAG VILL!!!

Skulle verkligen vara en upplevelse, och se hur länge man klarar och så. Se hur hög överlevnadsinstink jag har!
Skulle kunna sätta mig nu och söka in och knopa ihop något fint skrivet om mig själv.
Men det finns ju en hake då va.

JAG HAR TVÅ BARN! Och dom behöver mig.
Visst det är ju kanske inte så farligt tänker nog många, men det kan ju bli lång tid alltså.
Åh skulle så gärna vilja. Men jag har ju hela livet på mig, om robinsson fortfarande finns kvar när jag är 34. Haha, för då är mina barn så stora att dom bara kommer tycka det är kul om jag åker, Elina kommer vara 17 och Nellie 15! Då kommer dom sitta där hemma i tv soffan och heja på Mamma Ida!


Shit, coolt egentligen. DET ska ja satsa på i mitt liv. Vara med i Robinsson när jag är 34!


planen krachade

Jao, planen om att gå ner och äta glass med mamma alltså. Vi gjorde aldrig de eftersom när hon kommit hit så var regnet på väg. Så vi fick gå in till mig och fika och prata lite skit. Nellie sov sig igenom nästan hela pratstunden, men vaknade efter en lång stund och ville mysa.

Det var trevligt mamma, glassen tar vi en annan dag!


gott med musslor!

nja, de vet ja inte om jag skulle tycka. Kanske om jag vore med i Robinsson?
Såg gott ut när dom var så utsvultna alla fall..

Nu har Robinsson börjat igen,.måste KILA!

Melodifestivalen...

Är ikväll... Och jag har sett fram emot det jätte mycket! Ändå tills nu... När jag insett att jag faktiskt ska kolla på det alldeles ensam. Fy vad tråkigt, det är ju något man ska titta på med lite gott sällskap ju.

Jimmy är inte hemma och det känns tomt. Det var skönt till en början, vara ifrån varandra lite och kunna känna saknaden. Men nu är det bara jobbigt, trots att han bara varit borta i två dagar varav en natt. 

Men ikväll tänker jag lyxa till det för mig själv, tända lite ljus, äta gott, bädda in mig i en mysig filt och  bara njuta =)
Och även om det känns ensamt så ska jag se hela melodifestivalen, för det är ta mig fan en tradition!

Hoppas hoppas att SVERIGES bidrag vinner, bara för att liksom. Tycker inte låten är särskillt bra men, den duger. 
HEJA  MALENA!

Måste passa på att hylla min svärmor (barnen farmor, jimmys mamma) som gjorde så att kvällen inte blir lika tråkig.
Hon kom hem här förut med en kasse full av godsaker som hon köpt åt oss! Gulligt, eller hur?

Det var bland annat små goda youghurtar (stavfel?Ja kanske) och så var det en mjölk, en läsk godis till Elina och så en toblerone till mig, TACK!  Det var fler saker, men minns inte riktigt vad...

Ge ditt barn ett syskon, och dom har en vän för livet

Mamma ringde nyss och frågade om jag och flickorna ville följa med ner på stan och ta en glass. JA, klart vi vill!
i värmen och allt, gud vad trevligt =)

Flickorna är nere på stan nu med farmor, sen när dom kommer tillbaka blir det stan igen, fast denna gång med mamma och mormor.

Åh vad jag längtar tills sommaren, nu när solen lyser och värmen börjat komma.
Ska bli super mysigt, Nellies första sommar också!

Elina har någon att leka med hela tiden nu och det känns så himla bra. Förra året minns jag hur Elina sökte kontakt med andra barn på stranden och dom bara kollade på henne och gick därifrån.
Vad har hänt med dagens barn? Dom är ju inte sociala för fem öre!

Jag minns hur Jimmy och jag sa till varandra att det kommer bli mycket bättre när bebisen blir större och kan leka
med Elina. Nu är Nellie så pass stor att hon alla fall kan sitta själv, och då kan dom ju gräva i sanden tillsammans, åh ser bilden framför mig och lääängtar något enormt! Dom kommer vara så söta när dom sitter där i sanden i två solhattar, mina barn, våra barn <3

Det bästa man kan ge sina barn, förutom kärlek, ömhet, närhet, och trygghet, är ett syskon!
Enligt mig

Syskon kan vara jobbiga, kräva mycket uppmärksamhet. Man kan känna sig undanknuffad, utanför. Men dom är väldigt underbara och söta, och man skulle inte byta ut dom mot något!


Mina barn, kom tillbaka!

Barnens farmor bestämde sig för att gå till mc donalds med barnen. Det tyckte Elina skulle bli jätte kul, och har tjatat mest hela morgonen:

- Ska vi gåå nuu? Kan vi inte gåå nuu? Hallå?? Jag vill gåå nuu....

Dom gick runt 11 och kommer runt 2. Känns konstigt men ändå skönt att få vara ifred en stund, bara vara liksom.
Gör saker som man ALDRIG skulle göra om barnen var hemma.
Vet ni vad jag gör nu till exempel?
Sitter och äter chips, och dricker läsk! Det fick bli min frukost idag, och det skulle jag ju aldrig göra om dom såg det.
Nyttigt va?

Mitt nyttiga liv går ganska bra, förutom på helgen då. Men man måste ju få unna sig lite på helgen tycker jag, tycker inte ni?

Jag undrar hur mina älskade barn har det, hoppas dom har roligt!
Jag blir lite nervös när någon (till och med Jimmy) ska ta med minstingen, Nellie ut. Jag är ju inte med, jag ser inte vad som händer, jag kan inte bestämma. Det är jobbigt.
Nu kanske ni undrar varför jag inte känner så med Elina, men de är för att jag VET att hon älskar att vara med sin farmor och att hon mer än gärna är med henne och så är ju hon trots allt 3 år och vet att mamma vänta på henne hemma. Men Nellie är så liten, så pytte pytte liten. Hon är ju min lilla bebis. Tänk om hon tror att jag övergivit henne?
Jag vill inte acceptera att hon blir stor och inte bara behöver mig.
För det är ju så när dom är som minst, det är ju bara mamman som gäller. Nästan alla fall. Med amningen och allt vad det innebär.


Nej nu måste jag sluta prata om det här, annars saknar jag dom för mycket trots att jag var med dom för ca 1 timma sedan. Det är bra för barnen att dom lär sig att man kan lite på andra vuxna också. Slut diskuterat om det, jag träffar dom ju snart alla fall! bara två timmar kvar.. åh vad länge..


svärmor låg på soffan!

Har ju som sagt berättat att jag är mörkrädd. Och Jimmy är ju i linköping hos en kompis.
Så inatt klockan fyra kommer Jimmys mamma för att sova hos mig. snäll va? ;)

Hon skulle ju såklart ha sovit brevid mig, eftersom vi har en dubbelsäng.
Men eftersom jag inte gillar att sova själv så tyckte jag det kändes bäst att lägga Elina och Nellie brevid mig i sängen, och OJ vad mysigt och tryggt det kändes! Var inte ett dugg rädd, tänkte nästan ringa till henne på jobbet (hon jobbade natt och slutade vid halv fyra hugget) och säga att hon inte behövde komma. Men jag orkade inte.

Alla fall, när hon kommer in för att lägga sig så märker hon att det är ganska så fullt, då traskade hon in i vardagsrummet i stället och lade sig i soffan med täcke och kudde. (STACKARE, haha)

Nellie hade lite ont i magen igår kväll, så när Rebecka var här fick vi bli störda ungefär 50 gånger under kvällen, av att Nellie vaknade och grät och ville bli ompysslad så hon kunde somna om. Rebecka gick ca klockan 12 och då lade jag mig för att amma Nellie lite. Jag fick ligga brevid henne och massera hennes lilla mage och stryka hennes panna, hennes hår och åter magen. Till slut somnade hon, och sov ungefär 1 timma, djupt. Sen var det full rulle igen och jag fick börja om hela preceduren, så runt halv 2 sov hon djupt igen. Då kunde jag också slå mig till ro, för att sedan bli väckt halv 7 och LEKA! JIPPI

Men otroligt nog var jag pigg, piggare än någonsin. Så jag traskade upp och satte Nellie på golvet med en filt och lite leksaker. Jag väckte svärmor så hon kunde lägga sig i vår säng brevid Elina och så satte jag på teven.
Vet ni vad vi kollade på? Och som både Nellie och jag var helt farcinerade av?
"LAZY TOWN" Hahaha.... Ett barnprogram som inte är tecknat. Det handlar om en liten flicka som har knallrosa hår och är lite atletisk av sig. Hennes kompis heter SPORTAKUS haha... Och dom sjunger o dansar och håller på. Kul va?

Efter en stund kom Elina trött ut för att kolla vad det var frågan om. (Jag satt och sjöng med i låtarna, JA jag har sett programmet förut med Elina). Nellie vart dödsglad och dom började leka! Mysig morgon, eller hur? =)


Mina trollizar


nu gick jag upp minst 3 kilo!

Rebecka har gått hem nu, kl börjar närma sig 1. Jag är inte så rädd nu men kommer nog bli sen när jag ska sova.
Men jag har bäddat ner flickorna i min säng nu så jag kan ligga och hålla  om dom!;)

Vi har haft lite damp tajm och trevliga pratstunder, tack!:)
Åt gjorde vi också, chips choklad och drack läsk, länge sen! MUMS. Men jag tror bestämt att jag gått upp 3 kilo, MINST!

Måste bara säga att jag känner mig så lycklig nu, när jag tittar på mina små troll och dom ligger o sussar så gott.
Jag blir alldeles varm av glädje, är dom verkligen mina?
Dom är Jimmys och mina små underverk och jag kan inte beskriva hur bra jag mår av att se och höra dom.

Elina har dessutom varit jätte mysig och duktig tjej ikväll. Lyssnat på mamma, bara lite busig. Jag som trodde att det skulle bli kallabalik nu när Jimmy inte är hemma, hon är nämnligen världens Pappa gris!


Jag är glad, att Rebecka har anländt! =)



Nu blev det lite damp tajm. Hahah låt bilderna tala för sig själva




Sen blev det latjo för att vi skulle äta massa gott. ser ni, miss carlsson är överlycklig för hon ska få godis!



Ni blir inte sugna va;)



Sen fick vi lite för mycket av det goda, en sockerkick. Och då ser man ut som hon bakom mig;)



Och så här!


Och mitt i alltihopa låg Elina och sov. Hon fick titta på tv idag och äta fredagsmys. Sen blev hon trött och fick ligga på ett täcka på golvet med kudde och filt och titta på tv,  och där somnade hon gott! Så gjorde jag när jag var liten minns jag, och tyckte de var super mysigt. Det tyckte Elina också! <3


roligt ska det bli ikväll!

Jag det ska det!
Rebecka kommer till mig och vi ska prata lite skit och kanske se en film?
Det var alldeles för länge sedan och det ska bli riktigt kul!

Kommer att ta många bilder så det får ni se senare, inatt (när jag absolut inte ska sova, för att jag är för mörkrädd).

Måste gå till willys och köpa lite gott ju, godis, chips, choklad, och COOLA! Det var länge sedan jag köpte något sånt! Ska bli mumma kan jag lova! Nellie och Elina ska med till willys, Elina ska få lite fredagsmys.

Åh vad jag längtar efter min tjeja, har ju inte träffat henne på hela dagen, men Farbror Johan kommer nog snart och lämnar henne hos mig. Då ska jag krama henne lääänge. Och tala om hur mycket jag har saknat henne.



Elina plockat en blomma, visst ären fin? hehe...


terrorister och bränder

Jag är en funderare, har jag nämnt det? Om inte så ska jag berätta för er att jag tänker väldigt, VÄLDIGT mycket på saker och ting. Som man inte ska tänka på. Men mina nojjor tar i bland över.

Tankarna kommer oftast på natten, när jag försöker sova.
Första tankarna som ploppar upp är att det ska hända mina barn något. Mitt och Jimmys sovrum ligger brevid hallen här inne ligger också Nellie och sover men Elinas rum är i köket ligger liksom lite avskilt.

SÅ jag tänker att det börjar brinna
i köket och sprider sig till Elinas rum. Vad skulle man kunna göra då? Jo, fort som fan tar man en massa filtar, springer in o ställer sig i duschen MED filtarna runt om hela sig själv, och dränker sig och filtarna med vatten. Sen springer man RAKT IGENOM ELDEN! Och där, där står Elina och är hyperhysterisk och rädd, men som tur är så har hon inte börjat brinna. Och jag räddar henne och krossar hennes fönster och hoppar ut där ifrån med Elina i famnen. JAG vet att de är sjukt, men jag måste tänka på olika scenarior för att jag ska veta hur jag ska agra när olyckan väl är inne, om den nu någonsin skulle inträffa så att säga. Det var ett exempel av hundra sådana olyckor jag brukar sätta mig in i.

De andra tankarna är med krigstankar.
Jag brukar se en siså där 50 stridsflygplan framför mig (och varje gång jag hör ett flygplan PÅ RIKTIGT UTE, så får jag panik och tänker, nu är vår sista stund kommen) som kommer mot våra lägenheter där vi bor. Och så hör man hur dom börjar bomba och folk skriker och har sig. Jag springer och tar mina barn och flyr. Men oftast brukar vi gömma oss o klädkammaren?! Ja, fråga mig inte varför. Men här kommer också hitler med in i bilden. Antar att jag tänker att vi ska gömma oss så att inte ss soldaterna hittar oss. (som dom då gjorde med judarna, letade överallt och då var man ju tvungen att gömma sig). Men vad hjälper det om dom bombar ner vårt hur istället? Nja, inte så mycket. Men är olyckan väl inne får man väl chansa? I guess...

Ush, gillar inte denna paranoia som jag har. Dessa två beskrivningar är inte bara tankar, utan också mardrömmar.
Jag drömmer ofta om att dessa saker inträffar. Och då är det läskigt vill jag lova!


PARANO-IDA


super Woman!

Fick en kommentar av Emma, angående det inlägget då Nellie ställde sig upp i spjälsängen och tippade över, men jag fick tag i henne.

Emma skrev typ:
"Man får nästan super krafter va, och nästan flyger dit".
Och JAAA så är det verkligen.
När det händer ens barn något, vad som, som är farligt alltså. Då kommer krafterna in och man förvandlas till Super Woman! Det är skit häftigt (ja inte häftigt att det kommer hända en olycka alltså) och man känner att man skulle verkligen göra ALLT för sina barn. Jag skulle gå genom eld om det så skulle behövas. Älskar dom så otroligt mycket och vad skulle man göra om det hände ens barn något? Antar att superkrafterna sätter in då också, men i en annan roll...


Gammal bild, Nellie en liten tjockis här är hon väl 3-4 månader kanske
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

söt i solhatt

Igår var det minsann jätte härligt väder vid den här tiden. Nu ser jag bara tråkiga moln och känner lukten av regn.
BLÄ!

Men igår satt jag och Nellie ute på vår baksida, lekte med leksaker och njöt av värmen. Längtar tills man bara
kan ta hojjen och cykla till lysingsbadet och sola, bada och leka!



Åh min sötis!


 




Dr. Nellie Rosenquist




Nu hörde vi något, vad var det för oljud?




Men titta där uppe, ett flygplan!
så underbart söt i den här solhatten, sweetie!


Jag är 20 år, och extremt mörkrädd!

Som sagt, nu har jimmy skaffat karta, cykel pump en gul väst (som han inte tänker ha på sig utan han sätter den runt barnsadeln, haha skäms han tror ni?)
Och lag lappar, skiftnyckel och hela köret! Just nu är han i skolan och Elina på dagis. Men vid 12 smäller det! Då drar han.

Idag kommer Johan Elinas farbror och hämtar henne på dagis. Hon ska vara där till klockan 7 ikväll. Dom brukar ha super kul så det tycker hon nog blir en rolig överaskning! Men jag vet inte vad Nellie och jag ska hitta på då, vi får ta en liten promenad eller nåt.

Jag ska ju vara ensam nu i tre dagar, varav två är nätter. Eftersom Jimmy cyklar hem ifrån linköping också så måste han ju stanna lite där och vila upp sig. Han ska vara hos en kompis och tjoho vad dom kommer ha kul! (lite avis, skulle också vilja göra något sånt ju!)


Nu ska jag berätta vad mitt problem blir, när Jimmy inte sover hemma.
JAG ÄR MÖRKRÄDD, extremt också. Om ni frågar mig vad jag är rädd för så kan jag nog inte riktigt svara.
NEJ, jag är inte rädd att det ska komma in tjuvar, mördare eller något sånt. Inte heller att det ska börja brinna.
Jag är mest rädd för mörkret, hajar ni? Det kommer smygande som en svag känsla som senare blir starkare och till slut ligge rjag där under täcket och vågar inte släppa in titta, vågar inte röra mig. Till slut blir det så varmt där inne i täcket att jag knappt kan andas. Men det betyde rinte att jag lättar lite på täcket, nej då. Jag ligger där tillsjag får panik och bara MÅSTE ha lite luft. Sen börjar hela visan om igen.

KUL va? Ne, de är jätte jobbigt. USH
Jag skulle ju kunna lägga mina små flickor brevid mig i sängen.... men de hjälper liksom inte så mycket.



Så här mysigt skulle det kunna vara. När dom är vakna, sen kommer paniken


jag är en kortis

Ja, väldigt kort. Bara 1,58!
MEN jag har växtvärk?!
Ursäkta, men jag är 20 år, ska man ha det då?

Nu känner jag att jag vill klaga lite, lungt va?

Jag har ont i ryggen, ajj ajj. Jag har växtvärk så det smäller om det.
Jag har ont i ögonen (suttit alldeles för mycket vid datan)
Jag har ont i fötterna (mina nyinköpta skor för 800 spänn kanske inte är så bra då?)
Och jag är trött....

övertrött är jag till och med... Så jag kan ju inte sova.
Jag får lägga mig brevid Nellie, som just nu ligger i vår säng för att hon vaknade typ halv 1 och ville amma.
Hon är nog varm och gosig nu, mysigt!  

myspys <3

Ikväll har jag haft fullt upp. Fast ja fattar inte att tiden gått så fort! Det sa PANG så var kl över 12!

Jag har suttit och läst mycket om hur man disignar sin blogg och försökt mig på att ändra min lite.
Och det tog tid ska jag lova! PUH! Ont i ryggen min, stackars mig va?;) haha....

Sen har jag även badat ett kvällbad med min älskling, det var mysigt. Och det var alldeles för länge sedan man tog
sig tid att göra något sånt. Nästa gång får vi tända lite ljus och äta lite chips och dricka lite cider i badet kanske?

Åh, jag är så nervös över att han ska cykla den token, min tok<3
Tänk om han blir påkörd? Man vet ju aldrig om de är
fulla människor som sitter bakom ratten, visst det händer väl inte så ofta att man hör att någon som
åker cykel blir överkörd och dör (inte här alla fall) Men ändå, tänk om liksom?


För trött

För att dra hela fadderulla historien om Jimmy och hans cykel resa till linköping. Det drar jag i morn. Kan säga lite bara.

I morn kl 12.00 på förmiddagen sätter han sig på hojjen och cyklar mot linköping!
Varför?

1. Han tycker det är skit kul med utmaningar och dessutom är han en höjdare på att cykla + att han har konditionen.
Sa jag att de är drygt 12 mil tills han är framme?

2. Vi har inga pengar, så han kan inte åka tåg. (nej ingen av oss har körkort).

3. HAN ÄR GALEN!

tycker Mamma Ida INTE om!

Gick ut en sväng förut. Elina och hennes kompis "F" Hade plockat blommor.
Dom visade dom för mig och var så stolta, åh vad fina dom var, vilka duktiga tjejer ni är, (sa jag åt dom). Men det var mest ogräs, hehe.

Ut kom också två fillurer som inte riktigt hade alla hästarna i hagen, och lite för mkt alkohol i kroppen. Elina och hennes kompis gick självklart fram till dom två fillurerna och skulle ge dom deras vackra blommor.
Elina frågade den ene vad han hette. Men han svarade inte, så hon gav honom ett eget namn.

- Du heter jultomten! HAHAHAHA ( hon as garvade)
- DU ÄR JULTOMTEN! haha, hej jultomten! Har du några paket?

Hehe roliga var dom alla fall, Elina och hennes kompis.
Och den ena filluren som var en tjej, hon vart överlycklig över att få lite ogräs. Hon skulle sätta det i vatten sa hon. (mm gör de du tänkte ja bara) Och som ni kanske förstår så menar jag med rubriken att jag inte gillar det fulla människorna som bor i vår TRAPP och är runt våra barn.

Här kommer lite bilder alla fall!




Här är lite av blommorna, dom här kunde man kalla blommor alla fall!=)


 




" nucka på dom, dom nuckar gott!" haha, som ni då fattar kanske, så menar hon lukta och luktar.





Här ger "F" tjej-filluren sitt ogräs!





Och Elina frågar här vad han heter





Här kallar hon honom jultomte och tycker själv att det är skit kul!





fin besök?

Det plingade på dörren när jag satt och bloggade, dörrklockan väckte Nellie som bara sovit i 20 minuter. GAH! Jag som tänkte sitta vid datan o blogga lite, i min ensamhet. Jimmy och Elina hade nämnligen åkt till Elinas farfar och gammelfarfar.

Jag öppnade dörren och där stod Jimmys två kompisar med en bullpåse i handen och fråga om jag var sugen.
Jag sa att jimmy inte var hemma men att dom var välkomna in. Och in kom dom.
På med kaffet och torka av bordet, in med fikat MUMS!

Nellie var rädd för dom, och de kan man ju förstå. Dom ser riktigt bad ut! haha, ne skämt åsido.
Hon grät och ville vara hos mamma, och såklart hon fick det, min lilla gullhöna!

Vi satt och pratade lite skit det var trevligt, tack för bullarna!

Jimmy och Elina kom hem efter en stund och nu har den ena kompisen gått, han skulle med tåget. Och den andre sitter i hallen med Nellie o jimmy o snackar om cykel resan till linköping.
JA, ni hörde rätt! Det är "cykel resan till linköping" som ni kommer höra om i kväll. Jimmy ska vara galen i morgon, och jag gillar det INTE!

Elina är i lekparken och busar med sina kompisar, hon är glad igen. Min älskling! <3



Det här är ingen glad min som det ser ut som. Utan det är en min med smått panik och ett försök att ställa sig upp o komma till mig! (Hon var rädd för kompisarna som kom på besök!)




Dom ser väl inte farliga ut?





Efter en stund, fick Johnny och Nellie lite conetion då va. Här är första försöket och Nellie ser lite smått Förskräckt ut




Till slut var hon inte rädd alls, (det var för att hon var nyvaken). Hon struntade i pöjkarna och roffade åt sig bullarna istället, eller rättare sagt... Försökte





bus, bråk och gråt!

Det är vad vi här hemma har ägnat oss åt idag!
När Elina kom hem ifrån dagis så tog jag med mina flickor ut på en promenad, det bleen sväng till parken.
Elina gick med sin dickvagn och där i låg hennes "bebis", medans jag gick med barnvagn o där i låg också en bebis. Dock en riktig sådan! =)

Elina och jag pratade lite på vägen till lekparken:

- Mamma?
- Ja, Elina?
- Vad heter din bebis?
- Hon heter Nellie, vad heter din bebis?
- MIN bebis heter MELLIE faktiskt! ( hon kan inte säga Nellie så hon säger Mellie)
- Jaa okej, men då är min bebis Nellie 1 och din bebis Nellie 2?
Hon funderar en stund och säger sedan
- aa, men JAG är mamma till Nellie 2, faktiskt!

Idag hade Elina något tvångsbeteende i att säga faktiskt. Hon sade det i nästan varje mening.
Annars brukar det låta:

- jag heter Elina, vet du.
Eller
- man måste göra så här vet du
osv...

Så roligt när man kan prata med sina barn, ha en riktig konversation! Jag har ju kunnat det länge, eftersom
Elina var så pass tidig med att prata, men ändå. Det är super mysigt!

Det var den delen!

I allafall, när vi kommit till lekparken så gungade vi våra bebisar! Elina gungade sin och jag gungade Nellie.
Nellie tyckte det var jätte kul och helst när det gick ganska fort. Hon skrattade och tjoade när jag killade henne under
fötterna där hon kom gungandes. Elina gjorde likadant med sin "Mellie 2" Men hon såg inte så road ut, mest
trasig och smutsig, med ett öga som är helt intryckt så hon ser ut som ringaren i notre dam! (stavfel, ja kanske. skit samma!)
Men Elina var en duktig liten mamma mot sin låtsas bebis.
Sen var det dags för rutchbanan. Och tack och lov att Elinas bebis inte var någon riktig liten tös nu!

Elina gick upp och så bokstavligen kastade hon ut sin docka för en tur i rutchbanan. JIPPI!

- MAMMA! Ta emot min BÄÄÄBIIIS!
Ropade hon uppifrån.

Då var det bara för mig att stå där och ta emot kadavret. Nellie satt på en filt och lekte med sina leksaker.

Sen var det dags att gråta lite också.
Jag satt med Nellie och vi hade så mysigt där i solen och bland alla leksaker. Vi tittade på storasyster som så
duktig sprang omkring o lekte mamma åt sin docka.
Elina började tjata m att gunga i bebisgungan och hit o dit. Hon skulle klättra och jag var tvungen att hjälpa henne
annars skulle hon kasta sand på mig. Sa hon, men det vågade hon inte.
(Ja, min dotter är väääldigt arg och bitter nu för tiden, trotsålder gånger hundra!

Hon skrek och höll på där  i sanden men jag kunde inte hjälpa henne för jag kunde inte bara lämna Nellie och jag ville inte störa henne där hon satt och lekte så fint. Jag tyckte Elina kunde leka med odm sakerna som hon inte behövde häjlp med, nu när Nellie var med. Så kunde hon och jag gå ut själva sedan och DÅ skulle jag hjälpa henne med allt hon ville göra. Men nej då, när man är arg då går orden in i ena örat och rakt ut genom andra. Så det var inte ens någon idé att tala med henne.

Jag fick nog och packade ihop alla sakerna. Jag ropade på Elina att vi skulle gå men vid det här laget rullade hon runt i sanden och skrek. Jag gick och hon kom springandes efter, lite smått galen.
Efter att ha lämnat Nellie hos pappa Jimmy så var det bara att gå o ta Elina i hand och gå raka vägen in.

Maten var färdig, och vi satte oss och åt. GOTT!

Det var i princip vår dag så här långt, kul va;)




Sömntutor hela högen

God morgon!

Måste ju medge att jag är ganska så trött. Det blev en sen natt igår.
Just nu sitter jag och äter min frukost, som nästan alltid vid den här tiden.
Min honey gjorde bröd igår kväll igen, källarfranskor. SUPERGOTT! Tack för att just DU är så snäll<3
Så vad har jag framför mig?
Källarfranska och ett stort glas mjölk, toppen!

Nellie sover nu och jag hör hennes små andetag.
Hon har sovit ganska bra inatt, kan inte minnas att jag stördes så mycket av att hon vaknade, de var kanske bara 3 gånger inatt. Och Elina sov som en STOCK, Jimmy fick gå och väcka henne halv 8 idag. Fast egentligen ska hon upp vid 7, men vad gör man när man ser ens lilla prinsessa ligga och sussa så gott? Känns oerhört taskigt att väcka henne från hennes skönhetssömn, så vi lät henne sova lite extra länge!


aja baja Ida

Nu är jag hemkommen ifrån vårat lilla "bus" vi gjorde ikväll. Eller rättare sagt skulle göra. Men de gick ju inte, då perssonen ifråga ej var hemma. Tråkigt, men de blir kanske fler gånger?

Klockan börjar närma sig halv 2, och jag börjar få lite smått  panik då jag ska upp tidigt i morn med barnen.
Men det är ju bara att pallra sig upp då va;)

Jag och Elina skulle hitta på något mysigt idag, men det blev bara att gå till parken tillsammans här utanför oss.
Men det uppskattades nog mkt i och med att det i grund och botten handlar om tiden vi får tillsammans helt själva.

Nellie och Elina tog ett kvällsbad SJÄLVA tillsammans för första gången i dag. Nellie satt i en balja i badkaret och Elina
brevid i badkaret. Dom hade roligt och skrattade mycket. Elina roade sig med att schamponerade sin barbie docka medans Nellie uppkattade vattnet mer än leksakerna. Hon plaskade sig själv i ansiktet och hon skrattade och tyckte det var lika kul varje gång, sötnosar!

Bilder på det kommer i morn. Jag är lite för trött nu, ska krypa ner i sängen där Jimmy redan ligger. Hoppas han är varm och gosig, för jag känner att jag är lite frusen.


God natt på er alla nattugglor där ute, en ny dag med nya utmaningar väntar, så vi hörs i morn!

farliga Nellie

Ja, nu börjar det bli riktigt farligt. Nu när hon kan stå upp och drar sig upp mot allt hon ser.

Förut idag, efter det att hon hade ställt sig upp mot lådorna. Då skulle jag bädda sängen (vår säng), så jag satte Nellie som vanligt i hennes spjälsäng så hon kunde leka med sina saker så länge.
Jag stod kanske tre meter bort när jag plötsligt ser att hon STÅR UPP!
Hon står mot spjälorna och håller sig i i kanten. Och jag har ju inte sänkt botten ännu så de är ju lätt att ramla ur när man väl kan stå.
Och hon böjjer sig framåt i all hastiget, allt går bara så fort. Hon tippar sakta över (allt går i slowmotion i min hjärna, och mitt hjärta ligger vid detta laget brevid mig på golvet). Jag springa fort fram och får tag i henne, så hon hinne rinte skada sig på något sätt.

GISSA OM JAG VAR RÄDD???!!!

Fy fan säger jag bara. Det kunde ha gått illa. Mina händer/fötter/ben var alldeles darriga, som spaghetti.
Jääätte länge...


Så, det första jag gjorde var att hämta skruvmejsel, och sänkte sängen ända ner. Så nu kan hon leka med glädje och trygghet hur mkt hon vill! och Mamma Ida kan lugna sina nerver lite grann!


BRA NELLIE!

Jag skulle ju berätta vad Nellie gjorde förut ju.

Jag stod och diskade i morse, och Nellie satt nedanför och lekte med köksredskap.
Hon var så söt så jag gick iväg för att hämta kameran och ta ett sött kort på henne där hon satt så fint
och lekte. Gissa om jag blev chockad när jag kom tillbaka?


Nellie är 7 månader om 4 dagar





Hon hade ställt sig upp mot lådorna!!!
Mamma blev så chockad och så himla stolt och glad! Alltid lika kul och glädjefyllt när ens egna barn lär
sig något nytt! Man blir nästan tårögd av att se dom.


glöömsk

JUST DET!

Innan jag börjar med maten måste jag påminna mig själv och skriva ner det här i bloggen så jag inte glömmer bort att skriva det sen!

Det hände en jätte otäck sak förut som fick mitt hjärta att hoppa ut från kroppen, JAG TRODDE JAG SKULLE DÖ AV RÄDSLA!

Nej,. det är inget oförklarligt eller några konstigheter. Utan något som kunde gått väldigt, väldigt ILLA!

Är fortfarande skakig i händer och mina ben känns som spaghetti...


duktig tjej!

Jag ska visa er en sak som Nellie gjorde förut! Men måste bara ladda kameran först, då baterierna är totalt urladdade!
Sen kan ja lägga in bilderna på vad tösen gjorde, spännande va?;) haha

Just nu lagar jag mat, och Jimmy hämtar Elina på dagis. Längtar efter min prinsessa jätte mycket nu! Har ju inte träffat henne på hela dagen. När dom kommer hem blir dom serverade med pasta pennor och köttfärssås! MUMS

Tack för dom fina orden i komentarena Emma! Jag ska svara på dom alla när jag får mer tid, när flickorna lagt sig för kvällen. Och Ellen, jag svarar på dina också senare=)

Just nu kan jag varken tänka eller skriva, händerna darrar och magen svider. Nu är det matlagningsdags!
HUNGER! HUNGER!

läsare?

Det skulle vara kul om varje läsare ville lämna en liten kommentar?
Dels för att det är kul att se vilka som läser, men också för att ni kan lämna eran blogg adress.
Så att jag kan gå in och läsa eran, och se vilka ni är=)


luktar sommar och gräs!

Utanför mitt fönster håller dom på att klippa gräset. Jag har det vidöppen för att känna lukten, det luktar så gott. Och så känns det som att sommaren äntligen är här!
Men jag kan ju inte påstå att det är någon värme här när det är öppet. (burr). Men lite frisk luft har väl ingen dött av?

Nellie min lilla rumpa sussar kudden. Hon vaknade runt halv 7 idag och pigg som en lärka. Hon vaknade ett par gånger i natt och så, men behövde bara stoppa in nappen så var det lugnt. Elina är på dagis och jimmy i skolan, känns lite ensamt och tyst. Men samtidigt skönt att samla lite krafter på denna egna tid man får.

Sitter och funderar över vad man ska hitta på idag. Vill ha lite ensamtid med Elina idag. Men vet inte riktigt vad vi ska göra. Kanske gå till mc donalds en sväng? Vore mysigt, men vi får se vad det blir.
Jag måste ha ensamtid med Elina minst en gång per dag. Men tyvär blir det oftast inte så mycket. Eftersom Elina går på dagis hela dagarna till kl 3, och är hemma ca halv 4 (jimmy också) då går ju hela dagen åt  att laga mat ta hand om hemmet och så vidare. 

Idag, ska vi göra något kul tillsammans!


nu äre natt!

kl börjar närma sig 12, och jag som skulle lägga mig tidigt idag.. där sprack den tanken.
 
Headern blev inte som jag ville... Men den är okej så länge. Det är som sagt ganska svårt att göra själv, när man inte är någon datanörd.

Programmet av house var riktigt bra idag, trodde för en sekund att gregory haouse blivit lite snällare, men bara för en sekund.

Nu börjar mina ägon gå i kors, så jag ska lägga mig och läsa den nya vecko revyn som hade dimpat ner i min brevlåda i morse! Gissa om jag blev glad? WIHUUU!:D

Nellie sov visst inte så bra idag, hon vaknade för tio minuter sedan. Jag ammade henne lite och hon somnade gott igen. Undrar när hon ska sluta med dom här uppvaknandena. Men som sagt, hennes syster var lika dan. Elina var nog nästan 2 år när hon började sova ostört UTAN att vakna en hel natt. Känner att jag kommer ifrån ämnet här lite nu. Brukar bli så, man kommer in på sina barn VAD man än pratar om! Underbart ändå! <3

God natt, jag önskar mig själv en skön lässtund. Hoppas ni alla sover gott, för det tänker jag banne mig göra!

Ändra min header!

Ja, jag tänkte försöka mig på det nu. Får se om det blir bra. ni får gärna komentera om vad ni tycker sen också!;)

mitt hjärta slår för er




 Mina små trollungar! Om ni bara visste hur mycket jag älskar er, ni vet nog. Men inte riktigt HUR mycket! Det gör nästan ont att se denna bild, att se så mycket kärlek i Elinas ögon genom att hon får hålla sin lillasyster. Det gör ont i hela kroppen, jag kan inte förklara i ord. Det jag kan säga är... Jag älskar er.

nu blire tv för hela slanten!

Åtminstonde i en timma.
Nu ska ja se house med älskling, så får vi se hur elak och tvär tjurisen är idag.
Alltid lika komiska men samtidigt dramatiskta avsnitt.
Barnen sover gott sedan kl 8 och allt är bara lugnt just nu.
Ganska skönt att få denna stund för sig själva. see you!

tack Jimmy!

Tack för den goda maten.
jimmy hade sin pannkaksdebut idag. Och gissa om dom blev goda?
DOM BLEV SUPER BRA OCH SUPER GODA! Till det hade han även gjort MIN berömda potatissoppa, men med honoms egna lilla kryddning i, JUMM! Elina åt duktigt, men kunde gärna ha ätit lite till, om jag fick bestämma. Men man kan ju inte tjata och gnata vid vårat matbord, för då sätter hon tvärflöjten till och äter inget alls. Lite är bättre än ingenting, tycker jag alla fall!

Nellie är fortfarande sur och butter. Tänder, eller utvecklingsfas. Det återstår att se. Hon var mest irriterad när vi satt och åt, men humöret gick upp lite när jag gav henne Elinas sångbok. Man trycker på en knapp så spelar den massa olika melodier, super mysig!
Någon som inte blev lika glad då, var Elina.

- MEN, jaaaag skulle ha deen!
sa Elina och gick bort för att ta boken.
- Ne men Elina, du äter ju nu. Du kan väl ha den sen när du har ätit färdigt?
- Nee, jag ska ta med den till Fediriki!
- Ja, men du ska inte dit nu. Sätter du dig inte ner och äter så får du inte gå dit.

Hon satte sig ner och åt upp sin mat. TACK Elina för att du lyssnade och middagen kunde bli mysig och lugn.



Jimmy med sin pannkaksdebut! Koncentrerad kanske? Mjoo, en aning











fika hos mamma!

Japp, Nellie och jag har fikat hos min mamma, (flickornas mormor).
Det var trevligt, och  vi pratade många minnen och vi kom också in på lite djupare samtal, när lill tösa sov sin eftermiddagslur.

Nellie var för övrigt ganska butter idag, njaa inte mycket alltså. Men inte lika glad som hon brukar. Kanske tänder på väg?
Hon har börjat göra några glädje/butter tjut nu! Hon skriker för fulla muggar, av den högsta tonen hon kan skrika, ljust också så man får så där härligt ont i öronen ni vet?
haha låter ganska gulligt. Man vet inte riktigt om det är ett glädje tjut/rop eller om hon är butter.

Men trots sitt lite små irriterade humör så lekte hon ganska bra i alla fall, medans mamma och jag satt och fikade lite. Hon hade gjort en jätte god sockerkaka, med någon smet i mellan! MMmm, det var smaskigt. Och så lite päronsaft till det.

Här kommer lite bilder från  vagntrippen på väg  till mamma. Lite bilder när vi satt ute i solen, Lite bilder när hon lekte ja, lite smått o gott.



Nu bär det av till mormor, jipppi!


nellie åker vagn ska till mormor


Mormor är kul att leka med!




Mormor tog fram lite leksaker, och OJ vad dom var goda!




Efter en stund såg hon mina dojjor, och dom såg ju intresanta ut! Dom måste vi ju också test-smaka!





Nellie ÄLSKAR bilden som min mamma har på väggen, hon skrattar så fort hon ser den. Och blir ledsen så fort man inte lyfter upp henne så hon kan känna på den. Den otroligt söta bebisen på bilden är min största syrra Jennie, bilden är tagen när hon vann en skönhets tävling för babysar. Haha ja vet.. utseendefixeringen började redan vid några månaders ålder.




Sen var det dags för hemfärd. Nu hade det mulnat igen och det var riktigt kallt. Kände några regndroppar också.
 




Sitter ganska belåten i sin vagn trots det kyliga vädret. Men vad säger man. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!




gårdagen

Jag hade ju som sagt lite quality time med  min stora tjej igår. Vi två tog biken och cyklade till stadsparken.
Vi gungade, åkte linbana, åkte rutchkana, åkte karusell (cyklar ni vet) och jagade en massa fåglar! haha, det tykte JAG var roligast. Vi smög på duvorna, sakta, sakta. Tills vi var bara någon meter i från dom och DÅ, BANG! ........flög dom sin kos...
Vi som ville ta med oss en hem, i varje fall Elina.
Folket i parken trodde nog att vi inte var riktigt kloka som vi sprang där och tjoade och tjimmade. Men vad gör de? vi hade super kul och det var det som var meningen.


Cykelturen till stadsparken






Det pirrade nog rejält i kistan när mamma Ida snurrade cykel karusellen






Den här ville hon att jag skulle prova. Jaa klart jag gjorde. Men inga kort, så kul ska vi inte ha!






Den här grejen är super kul, man ska föröka hålla balansen medans den snurrar.






Döskalle-gungan. Jag ville gunga med Elina men det fick jag inte. Hon skulle gunga HÄLV






Dom stora gungorna var upptagna av vuxna män, ja ni hörde rätt. En man i 40 årsåldern var där och gungade med 15 åringar. En av dom var en tjej, och oj så han höll på att flörta med henne. Jag skämdes... Jag tog Elina där ifrån. USH

Gung gung, min tjej!





Efter en stund lekande satte vi oss och fikade. marränger. Vi lyckades inte hitta något annat i vårat tomma skafferi. Men det gick hem hos damen. Och nej hon är inte sur hon ser alltid ut så när hon äter något hon tycker om=) 
Sedan var det full fart igen!




Tack för en trevlig eftermiddag hjärtat. <3





utgång

Nu ska jag gå ut med Minna. ska bli en power walk utav bara den. Känner att jag ätit allt för dåliga saker i helgen.
Det ska bli kul och skönt att komma ut! Tjillivippen!


köttbullemackan...

...som förstörde min kväll. Som gjorde att hela jag luktar fis och köttbulle.
Här njuts det för fulla muggar alla fall!:D

köttbullemacka



Gott med köttbullemacka

skägg på pullan

hahahah. Jag kom på en jätte rolig konversation som jag och Elina hade när vi tog vårat kvällsbad tillsammans förut.

- mamma?
- ja, Elina?
- Har jag skägg? (fast hon säger hägg haha, låter så gulligt)
Jag börjar skratta lite och klappar henne på kinden.
- Nae, det har du inte. säger jag
Och så ställer hon sig upp
- Jo men titta mamma, min pulla har skägg!
Jag börjar skratta och blir lite smått förvånad.
- neee, det har du ju inte Elina. Mamma ser inget alla fall.
- Nee, inte jag heller. Men när jag blir stor, då kommer jag ha skägg på min pulla.
- Jaa, då kommer du nog ha det, säger jag.
- aa, det vill ja alla fall... Jag ska köpa skägg ska jag. Och sätta på mig pulla. Men bara när jag blir stoor.
Och så avslutar hon konversationen med en höjdare.
- Jag har bara en jätte liten pulla, titta. Jätte, jätte liten. Din är jätte stooor!

hahahaha! Så ser en konversation med en 3 åring ut. I alla fall i vårt hem en måndags kväll.



Blåser såpbubblor i badet

elina badar och blåser såpbubblor




luktar köttbullar om händerna..

Ush, det luktar vidrigt! Elina åt sin kvällsmat, och jag fråga henne om hon inte ville ha köttbullar på mackan. Det ville hon ju och hon tyckte det var SUPER GOTT!
MEN, jag delade dom och lade dom på mackan, med mina händer. Och det luktar köttbullar och fis om händerna och hur mycket jag än tvättar dom så försvinner det ju inte. BLÄK

Nu sover hon alla fall, skönt det. Hon har ju som sagt varit vaken sedan 05.20 i morse. Jag har haft egen tid med Elina idag, och vi har haft super kul:D Vi tog en cykel sväng till stads parken och lekte och busade. Nellie var hemma hos papi sin, och dom gick iväg när vi kom förut. Dom är fortfarande inte hemkomna? undrar om hon sover...
Dom är hos Nellie och Elinas farbror, Johan. Dom älskar honom så himla mycket, alla fall Elina. Nellie kanske inte riktigt har hittat sin favorit ännu, hon är ju så pass liten. På tal om Johan och Elina så har jag faktiskt en gammal bild, från När Elina var 2 år. Haha, älskar den bilden!  


Här är Elina och farbror Johan.... Och så fingret i näsan....



Haha, nästan helt ovetandes gör hon detta. Fingret liksom bara slank in där, och så höll hon så i ett par minuter.
Sötisen där!

gamla minnen

Jag satt just och bläddrade igenom gamla minnen, och OJ vad tiden har gått fort!
Det var inte länge sedan vi flyttade in i denna trea vi bor i nu, men ändå sitter vi här med två barn och våran äldsta är hela 3 år! Så det jag vill få fram är, att det VAR ändå 2 år sedan vi flyttade in men dom två åren har gått förbi som bara några månader känns det som.


Här är Elina, detta är bara någon månad innan vi flyttade in hit. Och oj så liten hon är här. bara 1 år och tre månader!
hehe gullig min, typ "hahaaaa, jag tog din solkräm!" SÅ SÖÖT! <3



Vart tog den gulliga LILLA flickan vägen? Som lyssnade på sina föräldrar och var charmig mest hela tiden?



HÄR är hon ju! Och vet ni vad? Den gulliga lilla flickan har vuxit till sig, och blivit en vacker flicka, med ett kärleksfullt
innre, hon är omtänksam (trots sin unga ålder) och hon är så himla gullig och snäll mot sin lillasyster. Visst det där med att lyssna på sina föräldrar, det har ju försvunnit en hel del, det måste jag ju erkänna. Men det har ju sina orsaker, HÖGST på listan:
* TREÅRSTROTS - som för den delen heter duga!





Mina barn...
Era liv ligger i mina händer... o med denna dikt jag mitt hjärta sänder.

Jag sänder det till er, med era stora ögon ni tittar och ser.
Jag sätter mig på knä och ber...
Jag ber för en ljus framtid , där jag får se er växa upp.
Där jag får se er känna, leka och lära!
Där jag också får se era kära, och ännu bättre, hur ni står varanda riktigt nära!
Jag ber för er hälsa, och att ni alltid ska ha det bra.
Jag ber för er och hoppas att ni ser, att kärleken jag bär och ger bara kommer att bli mer och mer...

Mina barn...
Era liv ligger i mina händer... o  jag bär dom varsamt med mig.

Jag bär dom tills mitt liv släpper taget, jag skyddar dom så länge mitt hjärta slår.
Vart jag än står och går, mina barn... kan ni se mig le, ni kan känna min värme, jag kommer vara er nära.
Jag håller er så kära...
Livets lycka har anlänt, någon har mig två underbara änglar sänt!


Mina barn...
Era liv ligger i mina händer... o med denna dikt, jag all min kärlek sänder!

/Mamma älskar er så otroligt mycket <3






 
***INGEN SNOR MIN DIKT NU!***



 


PANIK!

Idag vaknade jag av att Elina hade vaknat, och som vanligt ställer hon sig brevid jimmys sida av vår säng och gosar lite med hans arm och klappar honom lite. Nellie som hade vaknat på natten och precis somnat om sov brevid mig.
Solen lös genom fönstret och jag tänkte, NEJ vi har försovit oss (Elina börjar dagis kl halv 9). Jag väckte Jimmy i panik, men han var som en zombie.

Jag puttade och konkade med honom, tror ni han vart sur något? JA! Men vad ska jag göra, jag hade ju precis fått minstingen att somna och mig själv också för den delen, då ville jag ju inte att Elina skulle stå där och prata och väcka henne. SÅ, till slut går han upp för att kolla vad klockan är.

Det går en stund och sedan kommer han in:
"TACK, Ida... För att du väcker mig 20 över fem på morgonen!"
VA? Nej men gud, tänker jag. Klockan kan väl inte bara vara SÅ lite?!
Jag gick upp, och mycket riktigt så var klockan bara tjugo i fem. Då var det bara att pallra sig upp då, för självklart hade Nellie också vaknat vid det här laget.


 
Så här glad är man 05.20 på morgonen


Klockan blev väl ca halv 7, då Nellie och jag gick och lade oss för att sova igen. Hon var helt SLUT! Vi sov väl ca tre timmar kanske. SKÖNT! Jimmy cyklade iväg till dagis och lämnade piggelinis och sedan bar det iväg till skolan för hans del.

Det var en ganska händelserik morgon måste jag säga. Detta har då ADLRIG hänt tidigare under Elinas 3 levnadsår, och jag hoppas denna gång var första, och sista. Hon brukar alltid vara den som är tröttast om morgonen. Undrar hur hon har det på dagis nu.. i och med att hon inte sover middag där så lär hon ju däcka, typ när hon gungar eller något.

Trots en kaosartad morgon/natt så är jag ändå på strålande humör, just nu alla fall!
Lillan snusar gott i sängen och jag passar på att ta det lugnt innan busfröt vaknar och vill ha all min uppmärksamhet igen! =)


hungrig som en varg..

Glömde ju berätta att Jimmy HADE gjort chokladbollar! TACK älskling <3
Det tillfredställde mitt behov efter choklad. Goda var dom också, det trodde jag faktiskt inte haha..
Som rubriken lyder, är jag väldigt hungrig. Började så klart med det onyttigaste för att begäret tog över. (mitt nya nyttiga liv, jaa  jag vet) Men det livet tog en liten paus idag. Man måste ju få vräka i sig onyttigheter alla fall EN gång i veckan, eller?
Snart ska jag gå och göra mig en nattmacka, ska bli gött.



Älskar dig



Ja, jag vet att jag ser skev ut på den bilden. och NEJ jag har inte underbett. I varje fall inte så mycket som bilden visar. OK?


Västervik full av se värdigheter?

Lite update här då!!


Njaa.. kanske inte så mycket sevärdigheter i MINA ögon.......


Min promenad med Nellie, blev ganska lång! Vi gick en sisådär 40-50 minuter.
Shit vad jag har ont överallt!! Träningsvärk i varenda muskel nästan.
Ont i amrarna, benen, ryggen, axlarna, nacken, magen, FÖTTERNA?! Ja, överallt i stort sätt..
Måste påminna om att jag ju som sagt börjat bli lite mer nyttiig och duktig, och därmed börjat gå ut och power walka varje kväll. Med mig har jag ju såklart min homie Minna! Så det är promenadernas fel, och nyttigheternas fel att min kropp är så ledsen. Fast å andra sidan äre ju ändå ganska bra ju...

I alla fall, den här kvällspromenaden. Den slutade icke med att lillan somnade. Hon satt mest och tittade och var helt uppslukad av verkligheten... typ, träd. bilar. träd. bilar. mark. mark. Och åter bilar, träd och mark! Tänk att så lite kan roa en sådan liten själ! underbart, tänk om det vore så för en själv! ;)

Efter en lång stund av studerande gav jag mig fan på att jag skulle få henne att somna i det härliga vädret och den underbara vagnen, som för övrigt var ganska hård, och dessutom hade vädret blivit en aning kyligt. Men jag intalade mig att allt var super! Men tydligen gick det inte lika bra att övertyga min stackars tös som absolut inte ville sova. Jag gick och gungade vagnen, hoppade lite med den. Jag körde den över gräset så det skulle guppa. Det såg mest ut som att hon tyckte jag var dum i huvudet. Haha.... Till slut gav jag upp. Och vi gick in, sa Hej till älsklings-Jimmy och satte oss i soffan och mös en stund. Sedan låg hon i spjälsängen och lekte tittut med mig. Och så passade hon även på att öva sina skills i att dra sig upp med hjälp av sängkanten på spjälisen. Gick väl så där. Bättre lycka nästa gång gumman! <3



hot, hot!

SKAPLIGT varm jag är.. Har precis diskat en stoor disk, kändes som de var disk för en hel vecka, puh!
Efter det var det dags att ta tag i Elinas rum, då hon och "F" (hennes lekkamrat) lekt som tokar och slängt ut varenda sak i hela rummet. Och NU, är jag så varm och trött, att jag känner att jag bara MÅSTE gå ut i det härliga vädret en stund. Med mig kommer lill tösa. Hon är lite kinkig och trött, så jag passar på att ge henne en skön åktur o vagnen. Kanske somnar hon gott där?

Jimmy kanske ska vara lite snäll mot mig;) Göra CHOKLADBOLLAR, men bara kanske. Det återstår att se.
Jag frågade honom lite snällt förut om han inte kunde göra det åt mig tills jag kommer tillbaka, hehe. Men han sa inte så mkt, så maybe mabye!

NU är det utgång som står högst på listan, UT, UT!!
Ska bli såå skönt.

 
Nu ska du få dig lite frisk luft älsklingen min , igen! <3

vilken fråga!

God förmiddag på er alla ni som läser detta!

Förut, när jag hade ammat Nellie inför hennes förmiddags-tupplur, så gick jag ut till Jimmy som stod och hängde lite tvätt. Elina satt och åt äppel-päppel (som hon skrek argt förut, JAG VILL HA ÄPPEL-PÄÄÄÄPPEEEEL!!!)
Jag kramade om honom och Elina tittade så mycket på oss och log. Då sa jag rent spontant,
"mamma älskar pappa"
och så  log jag lite.Då gick det någon sekund eller två,
" tyck, tycker du om mig da?" 
Säger hon då!! Och det högg i mitt hjärta,
"KLART jag tycker om dig gumman, mamma ÄLSKAR dig. Mest av allt i hela världen!"
" mm, jag älskar dig hela världen osså!"
Ååh, min gullis. Tro inte att jag inte brukar säga att jag älskar henne nu, haha. För det får hon nog höra hundra-femtio gånger per dag. Min förut så kallade lill-tjej börjar bli så stoor, det är inte längre hon som är den lilla, nu är det Nellie som är lill-tjejen och Elina stor-tjejen, eller lill-bruden;) Vart försvinner all tid? Nu när man har en till liten pluttis så går ju tiden ännu, ännu fortare. Gäller att ta vara på den ordentligt.


Elina ligger på sin

"Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!"


Bakar bröd.. MITT i natten!

Det gör min alskling <3  just nu. Kl börjar närma sig ETT!
Trött som en tok och hungrig som en varg, sitter jag här och väntar på brödet. (MUMS)
Vi är inte helt tokiga som bakar mitt i nätterna när vi har två små prinsessor som väcker oss kl 7 i morn, nej då. Vi har faktiskt en anledning. Plånboken börjar bli tunn och varje liten slant är värdefull. SÅ, vi bestämde oss helt enkelt att köpa två paket jäst, för ca 10 kronor. Det ger oss bröd för fleera dagar, istället för att gå o köpa en limpa bröd för 20 kronor som räcker i två dagar. Dessutom, så är Jimmys källarfranskor dom bästa!

P.s Varit väldigt dålig på att skriva idag. Har varit ute på stan med Minna och hennes systerdotter Majken (som är såå söt) Min lill-tös var också med. Elina stannade hemma hos pappi , hon hade fullt upp att leka med hennes nya bästis Fediriki. Så gulligt. Mer om det, och bilder kommer i morgon.

seen frukost!

oj då, jag somnade visst.. Jag skulle lägga mig och amma Nellie, då hon skulle ta sig en liten nap. Men det var för mysigt och för varmt och skönt, så jag vrål slåcknade också. Och så vaknade vi båda två, pigga som nötkärnor en tima senare=) Jag som hade sett fram emot att få lite "egen" tid och typ bara äta frukosten i fred, kanske framför datan. Men så bidde det inte! Men det kan vara skönt med tupplurer också ibland, så det rör mig inte så mycket.

Det som suger däremot är vädret. Åh, de är så tråkigt. Nu är det inte ens fint ute längre. Vi som ska vara ute hela dagen nästan. Okej , då får vi hoppas på nästa grej då, INGET REGN. Det får gärna hålla sig borta.

Nu ska jag äta lite frukost, och min sötnöt ska äta lunch!

MYYYS<3

Hej!!

Jag slev upp och kollade ut genom fönstret, det är ju sol! Härligt, men de håller sig väl inte hela dagen..
Nellie och jag sitter och käkar rån och myser=) Hon är så glad, hela tiden. Nästan alltid! Underbart.

Jag har faktiskt fått sova ganska mycket inatt, hon vaknade kanske bara tre gånger, och då behövde jag inte amma bara ge nappen. Skönt att känna sig någorlunda utvilad och inte känna sig som a walking dead.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på så här på morgonen, ta en skön promenad i solen eller gå och gunga kanske:D
Senare idag ska jag träffa Minna alla fall, vi ska grilla lite och det  ska bli gott! Sen bär det ju av till parken där hennes pojkvän medverkar i någon sorts mini festival som esteterna på gymnasiet har arangerat, kul!



sex, igelkottar och kvällsmat!

tjillevippen!

Nu är jag hemkommen från power promenixen, det blev en lång sådan med roliga och intressanta konversationer! (Handlade om sex by the way, vad annars?)

Framför mig står det ett stort glas kall mjölk och Jimmys hemmagjorde källarfranska (duktig man jag hittat va?) .
Kan inte bli bättre!

Föresten! förut när Minna och jag gick vid allén, kom det en liten igelkott och skulle springa över vägen! Det var massa bilar, så jag tänkte att han blir nog påkörd. Det körde en stor van framför honom ju! Vanen hade dessutom bilar bakom sig. Men vad tror ni bilen gör? STANNAR, BRA DÄR! Creds till han som satt bakom ratten!

Jag skulle ju uppdatera förut om hur det gick för lillan. Det gick super! och ja är så glad, då slipper jag oroa mig inför morgondagen, skönt. Nellie tycker om Emma och Johan jätte, jätte mycket! <3


//Ida  

motion gör dig gott

Nu ska Minna och jag gå ut o power walka! YES! Ska bli så skönt att komma ut och bränna lite fett.
Hoppas på en lång promenad idag också, och lite svettigare;)
Bilder på barnen och vad vi gjort idag kommer när jag kommit hem. Måste verkligen kila nu, för nu står hon säkert och trampar och väntar på mig!


Denna snygga och unika bild bjussar jag på!
Minna och Jag

på västerport


debut, i att äta själv...

I morse hade vi matkrig, Nellie och jag. Gröten var ju god, men man blir mätt fort. Så mamma Ida bestämde sig för att helt enkelt hälla ut all gröt på matbordet, framför Nellie. Sagt och gjort, gröt över hela bordet snart, gissa vem som var överlycklig?!

kul att slabba

Denna lillbrud vart HELT såld, Kladd över hela ansiktet, tröjjan och byxorna. MKT roligt hade både hon och jag=)
På denna bild har hon lyckats få ner all gröt på golvet och hälften ligger i stolen och en aning i blöjjan?! haha fattar inte hur det hamnade där. Några av er kanske tänker "varför tog hon inte av kläderna på henne innan så dom slapp bli nergladdade?" MEN hon var redan smutig som tusan så jag tyckte det itne gjrode något om det kletades på lite extra;)

Ännu mer kladd


Älskar dig snörpa! <3 Detta kan jag varmt rekomendera, för er som tål lite kladd så att säga!
Har aldrig sett sådana stora förundransfulla ögon, inte heller hört sådana glädjetjut hon la ifrån sig. Mysig konsistens kanske? hehe

Efter en stunds lekande var det dags att gosa ner oss i sängen. Hon ammade lite och somnade. I hela två timmar!
Jag torkade av stolen som bara tog ca 20 minuter (det hade ju fastnat och torkat in!) och golvet och bordet fick sig en rerengörare också.


hjälp, min snutta är på äventyr!

SÅ sant! Emma och Johan har kommit hem från sthlm. Dom kom förbi mig nu på morgonkvisten och vad tog dom med sig när dom gick? Min lillsnutta!

Dom ska nämnligen vara barnvakt åt henne i morgon, så Jag och älsklingen har blivit utkörda från vårat eget hem, japp precis så är det.
Ne men, egentligen är det så att jag och Jimmy skulle åkt på kryssning. Göra något tillsammans för första gången på väldigt länge. Men ekonomin tillät inte riktigt det. Så istället ska vi umgås med Minna och hennes loverBOY, vi ska eventuellt grilla, och så ska vi se på en en liten mini festival i parken på kvällen. Riktigt mysigt!
Och sen psykon som vi alla är, ska vi gå på "spökjakt" ute vid norra kyrkogården... kanske..

Känns lite pirrigt att lämna  Nellie (minstingen) till någon så länge för första gången i hennes liv. Så idag blev det lite som en "prövotid" för Emma och Johan inför morgondagen. Det har nog gått utmärkt, hon är inte så svår att handskas med. 



Nellie myser i sin vagn

Nu börjar hon bli stor!



Elina. Myser i soffan, lite trött och lite sleten!
Elina myser i soffan, sleten och trött


Elina (stortjejen som egentligen bara är 3 år) är fortfarande på dagis. Hon kommer inskuttandes genom dörren ca 15.15 idag! Läängtar! Alltid lika mysigt när hon ropar " MAAMMA? Är du hemma mamma?" Så tittar jag fram från dörrkarmen och ler, och hon skrattar och ger mig en kram, mys <3

*^update kommer sen, om hur det gick med Nellie och hennes debut som barnvakts-bebis^*


Kvällspromenix och abstinens

Jahopp, då sitter man här. Som alla andra goa gamla bloggare.
Idag gick det ganska så smärtfritt att lägga mina små knoddar. Min ganska så trotsiga treåriga tös vart förbannad på mig när ja (som alltid får tala om för henne hur trollen kommer och förstör hennes tänder om man inte tar bort dom med tandborsten varje kväll) så hon skrek lite innan jag äntligen fick borsta bissingarna. Vi läste en saga (mamma mu, finns det någon värre el?) som var MYCKET uppskattad. Hon somna som en liten gris, helt utslagen.

Sen var det då dags för nästa lilla knoddis, vår snart 7 månaders tös (info. för ni som inte känner mig) att sova. Hon åt lite gröt, somnade med sista skeden i mun, väckte henne, på med nattlinne, byta blöja, amma henne, DECKAD!

Sen var det dags att gå en underbar kvällspromenad med Minna. Gick ganska långt, var jätte mysigt nere vid hamnen nu så här på kvällen. Känner mig himla duktig som tagit tag i skiten och börjat röra på mig och sluta med de mesta onyttigheter som förekommit varje kväll/dag/morgon/natt i min soffa framför teven. bra ju!

P.s Otroliga besvär med abstinens... MÅSTE ha något sött snart.. annars kommer jag att kola vippen...

RSS 2.0